Háztartás, Tippek

A por elleni spray otthoni receptje

Mindannyian szeretnénk, ha lenne időnk és energiánk arra, hogy minden nap minden felületet leporoljunk a házban. Igazi élvezet lenne! De persze senkinek sincs ideje vagy energiája arra, hogy minden nap portalanítsa a lakását 🙂 A megoldás egy megfelelő spray használata, amely eltünteti a port és megakadályozza, hogy visszatérjen.

Veszélyes összetevők a kereskedelmi por elleni spray-kben

A kereskedelmi por elleni spray-k, szó szerint tele vannak mérgező anyagokkal. Nézze meg a szupermarketekben kapható portalanítók összetevőinek listáját: izoparaffin, dimetikon, foszfonsav, nitrogén, poliszorbát 80, szorbitán-oleát, polidimetil-sziloxán, aminometil-propanol, parfüm, sűrítőanyag, metilizotiazolinon… Ez ijesztő… Tényleg szükség van ezekre a mérgező anyagokra ahhoz, hogy eltüntesse a port az otthonából? Nos, én azt mondom, hogy NEM! Ezek az összetevők tudományosan bizonyítottan többféle betegséget okoznak. Bizonyára ezek olyan dolgok, amiket el szeretne kerülni, nem igaz?

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy használhat egy olyan poreltávolító spray-t, amely NEM tartalmaz mérgező anyagokat, egy olyan spray-t, amely vetekszik a nagy gyártók poreltávolító termékeinek hatékonyságával?

A házi por elleni spray egyik összetevője sem mérgező

Egy kevés víz (kb. egy csésze).
6 cl fehér ecet (kb. 4 evőkanál).
2 evőkanál olívaolaj: megakadályozza a por visszatérését.
10-15 csepp citromfű illóolaj: erős antibakteriális hatású, a rovarokat is elriasztja, és az illata is fantasztikus!

A citromfű illóolajat helyettesítheti citrom illóolajjal, levendula illóolajjal, borsmenta illóolajjal, fahéj illóolajjal, teafa illóolajjal vagy narancs illóolajjal is. A házi por elleni spray receptje szuper egyszerű! Majd meglátja!

Hogyan kell elkészíteni?

Öntse az összes hozzávalót egy üres szórófejes flakonba.

Rázza jól össze az összetevőket. Ne felejtsd el minden használat előtt felrázni a flakont.

Fújja a portalanítandó felületre vagy egy mikroszálas kendőre.

Törölje le a port egy ronggyal.

Most már ismeri a házi portaszító spray receptjét 🙂

Ugye milyen egyszerű saját magunknak poreltávolítót készíteni? Ez egy gazdaságos megoldás a por ellen! Ezzel a házi készítésű spray-vel a portalanítás sokkal könnyebbé válik. Ez a 100%-ban természetes poreltávolító úgy működik, mint egy varázslat! Könnyen elkészíthető, olcsó és NEM tartalmaz mérgező anyagokat! Persze ez nem jelenti azt, hogy nem kell időnként portalanítani az otthonát. De ez tényleg segít abban, hogy ritkábban legyen poros. Meglátja, ez a természetes poreltávolító varázslatos! Nem kell többé portalanító spray-ket vásárolnia!

Miért működik?

Citromfű illóolaj: Imádom a citromfű édes illatát. De azért is választottam ezt az illóolajat, mert erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és természetes módon taszítja a rovarokat. A citromfű jó alternatívája a citrom illóolajnak… Annak ellenére, hogy a citromolaj az az olaj, amelyet leggyakrabban használok a házi készítésű háztartási termékek természetes receptjeiben. Meglátja, hogy a citromfű illata egyszerűen isteni!

Fehér ecet: a fehér ecetnek köszönhetően ezt a por elleni spray-t többcélú tisztítószerként is használhatod, minden esetre. Alternatív megoldásként próbálja ki ezt az egyszerű és olcsó többcélú tisztítószer receptet.

Olívaolaj: a citromfű illóolaj és az olívaolaj adja a keverék szép sárga színét. De ne aggódjon… A permetezés után a folyadék teljesen átlátszó, és nem hagy foltot a felületeken. Ráadásul az olívaolaj különösen jótékonyan hat a fa felületekre. Segít megvédeni a fát a nedvességtől és megőrizni eredeti színét. Ebben a házi tisztítószerben antisztatikus szerepet is betölt.

Tudom, ismétlem magam: de ne felejtsd el minden használat előtt jól felrázni a szórófejes flakont 🙂 Ez egy fontos lépés, mert csak így keverednek össze az olajok a vízzel a pormentesítő keverékben!