Háztartás, Tippek

1 tál a függönyök illatosításához: próbálja ki és élvezze az eredményt

Csak 1 tálra van szüksége ahhoz, hogy illatosíthassa függönyeit, és élvezze a kellemes, kényelmes otthont. Természetes összetevőket tartalmaz, amelyek képesek megszüntetni a szövetszálakba beágyazódó kellemetlen szagokat.

1 tál a függönyök illatosításához: próbálja ki és élvezze az eredményt

Nem kell drága függönyápoló termékekre költenie. A kellemetlen szagoktól való megszabaduláshoz olyan természetes trükkökre támaszkodhat, amelyek már a konyhaszekrényben is megtalálhatóak.

Mindössze ecetre van szüksége. Öntsön néhány cseppet egy tálba, és helyezze a padlóra, közvetlenül a függönyök mellé. Hagyja állni egy éjszakán át, és másnap csodálja meg az eredményt. Tegye ezt hetente többször is, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagoktól.

Miért büdösek a függönyök?

A függönyszövet magukba szívja a lakásban keringő összes szagot. Ezek közé tartozik a sült ételek, a zuhanyzásból származó gőz vagy a cigarettafüst szaga.

Minél több szag halmozódik fel, annál több rossz szagot bocsát ki a függöny. Íme tehát néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani, hogy elkerülje a kellemetlen szagok terjedését:

Ne dohányozzon a lakásban, dohányozzon a kertben vagy az erkélyen;
Ne akasszon függönyt a fürdőszobában;
Szereljen fel páraelszívót a konyhában, hogy elnyelje a kellemetlen szagokat;
Rendszeresen mossa a függönyöket kézzel vagy mosógépben, kímélő programmal;
Használjon kevésbé maró hatású lágyító- és mosószereket.