Háztartás, Tippek

Van egy gomb a sütő ajtaján. A legtöbb ember nem tudja, mennyire hasznos

Hogyan lehet eltávolítani az üveget a sütő ajtajáról? Nem sokan tudják, hogy a gyártók elrejtettek egy gombot, amellyel eltávolítható. Ezzel a funkcióval sokkal könnyebb a sütő tisztítása!

Hogyan lehet eltávolítani az üveget egy sütőajtóról?

A legnehezebb az üveg tisztítása, amely belülről piszkos és bepárásodott. Az ételmaradékok miatt még a sütő alapos mosása után is piszkosnak tűnik. A helyzet az, hogy a legtöbb sütőnek van egy titkos gombja, amellyel eltávolítható. A legtöbb ember nem is tud erről a lehetőségről. Ahelyett, hogy egy ruhát nyomna a két üvegtábla közé, egyszerűen eltávolíthatja a belső réteget.

Először billentse ki az ajtó alján található kampókat. Ezután távolítsa el a szegélylapot az ajtó tetejéről, és húzza ki a felszabadult üveget. Az ütközők kialakítása gyártónként eltérő lehet. Az ötlet azonban ugyanaz. Csak keresse meg a sütőhöz tartozó kézikönyv online változatát. Itt megtalálja a pontos információkat arról, hogyan távolíthatja el biztonságosan az üveget. A legtöbb ember nem olvas kézikönyveket, így fogalmuk sincs, hogy ezt így is meg lehet csinálni!

A sütő belsejének tisztítása

A piszkos sütő sok ember rémálma, aki szeret sütni és főzni. A megszáradt ételmaradékok, a zsír vagy a foltok eltávolíthatók, bár nem minden nehézség nélkül. Vannak azonban olyan házi gyógymódok, amelyekhez nem kell súrolni az égett sütőfelületet.

Hogyan távolítsuk el az üveget a sütőajtóról és hogyan tisztítsuk meg?

A szódabikarbóna trükk

Tegyen szódabikarbónát egy tálba, és öntsön rá fele mennyiségű vizet. Keverje össze az egészet úgy, hogy sűrű paszta keletkezzen. Ezt a keveréket oszlasd el a sütőüvegre.

A hatás fokozásához használhat ecetet is. Öntsön belőle egy szórófejes flakonba, és spriccelje rá a felszórt felületre. Az egész elkezd habosodni és újra működni. Várjon, amíg nem lesz több buborék, és öblítse le egy nedves ruhával. Az összes zsírnak és szennyeződésnek le kell jönnie a szódabikarbónával együtt.

Hogyan mossa le a sütőüveget ammóniával?

Sajnos ez nem természetes módszer, de az erősen foltos üvegekkel elbánik. Nem szabad mindennapi tisztításhoz használni, mivel ez egy inkább „speciális” feladatokra szánt anyag.

Ne felejtsen el védőkesztyűt viselni, ha ammóniát használ. Az sem árt, ha gondoskodik a helyiség jó szellőzéséről, vagy kinyitja az ablakokat. Nyissa ki a sütő ajtaját, és terítse be papírtörlővel.

Fújja be az egészet ammóniával, és hagyja rajta 30-40 percig. Ennyi idő elteltével szedje fel a papírtörlőket (kesztyűvel), és dobja ki őket. Az üveget pedig törölje át nedves ruhával.