Háztartás, Tippek

Miért tesznek az emberek fóliagolyókat a mosógépen kívül a szárítógépbe is?

Ha két-három teniszlabda méretű alumíniumgolyót tesz a mosógép dobjába, annak számos előnye van.

Az alumíniumfólia a konyhai felhasználáson kívül más felhasználási módokat is kínál, különösen a mosógépben. Egyes háziasszonyok egy-egy alumíniumfóliából készült golyót tesznek a mosógép dobjába.

Ha egy alumíniumfóliából készült golyót tesz a mosógép dobjába, a ruhák jobban és kíméletesebben tisztulnak.

Miért érdemes fóliagolyókkal mosni a mosógépben?

Az alumíniumfóliának számos felhasználási módja van. Hogyan készítsünk fóliagolyókat a mosáshoz? Ha két-három teniszlabda méretű alumíniumgolyót tesz a mosógép dobjába, számos előnyre tehet szert.

Megszünteti a statikus elektromosságot

A ruhák, különösen a szintetikus anyagokból készültek, elektromos töltéseket hoznak létre. Az alumínium segít elnyelni a statikus elektromosságot a ruháiból, így hatékonyabban moshatja őket.

A szárítóban is használhat alumínium fóliagolyókat, hogy eltávolítsa a ruháiból a statikus elektromosságot. Az alumínium segít abban is, hogy a ruhák gyorsabban száradjanak.

Amikor a ruhák a szárítóban vannak, egymáshoz dörzsölődnek, elektronokat cserélnek. Az egyik ruhadarab lehet pozitívan, a másik pedig negatívan töltött.

Ennek eredményeként a ruhák összetapadnak, mivel az ellentétes elektromos töltések vonzzák egymást. Az alumínium fóliagolyók segítenek eltávolítani a ruhák statikus elektromosságát, szétválasztják őket és gyorsabban száradnak.

Tegye tisztábbá ruháit

Az alumínium segít jobban tisztítani a ruhákat, így a makacs foltok könnyebben eltávolíthatók.

Ne aggódjon, az alumíniumgolyó nem karcolja meg a mosógép dobját, és nem károsítja a ruhákat. Ez a trükk ráadásul gazdaságos is, hiszen egy golyó hat hónapig folyamatosan használható.