Háztartás, Tippek

Vízbe esett okostelefon: tippek a biztonságos helyreállításhoz

Ha okostelefonja vízbe esett, ne essen kétségbe. Tippünk megmentheti a helyzetet. Megértjük, hogy mindenkivel történnek balesetek, és az, hogy a telefonját mindenhová magával viszi, szerencsétlen eseményekhez vezethet. Ha értékes készüléke véletlenül megfürdött, ne essen pánikba. Van néhány gyógymód, amely meglepően hatékony, bár gyakran figyelmen kívül hagyják. Lényeges megjegyezni, hogy a modern csúcskategóriás okostelefonok többsége általában vízálló, de ez nem minden modellre vonatkozik. Ne aggódjon, létezik megoldás, amit hamarosan elárulunk.

Okostelefon a vízbe esett: elkerülendő hibák

Az egyik legfontosabb óvintézkedés, amit megtehet, hogy nem rontja a helyzetet azzal, hogy mélyebbre nyomja a vízben. Kerülje a telefon rázását vagy fújását, ami miatt még több víz hatolhat be a belső rendszerbe.

Kerülje azt is, hogy a telefont a sütőbe tegye, hogy megszárítsa, vagy azonnal bekapcsolja, ha vízzel érintkezve kikapcsol. Ehelyett válasszon inkább függőleges helyzetet, és kövesse a legjobb gyakorlatokat a hatékony, hosszan tartó szárítás érdekében.

Átázott okostelefon megmentése: a rizs a nagy szövetségese

A rizs nagyszerű szövetséges, ha egy átázott okostelefon helyreállításáról van szó. Kezdje azzal, hogy eltávolítja az okostelefonból a kártyát, a fedelet és – ha lehetséges – az akkumulátort. Ezután egy rongy segítségével alaposan szárítsa meg a készüléket.

Ezután egyszerűen merítse az összes alkatrészt egy tál rizsbe, és hagyja benne legalább 12 órán át. Ekkor az okostelefonjának újra működőképesnek kell lennie. A rizs jó alternatívája a szilícium-dioxid, amely kivételes nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik.

Ha pontosan követi ezeket a tippeket, könnyen újra használatba veheti mobiltelefonját. Ne adja fel a reményt, ha ilyen problémával szembesül.