Háztartás, Tippek

Hová öntsük a gélt a mosáshoz: a tapasztalt mesterek elárultak egy okos tippet

Mennyi mosógélt és hova öntsünk – így ne tegyük tönkre a mosógépet.

A modern mosógépek mind a mosópor, mind a speciális mosógél használatát biztosítják a mosáshoz. A választás a preferenciáitól függ, valamint attól, hogy milyen dolgokat milyen anyagból fog mosni.

A mosógépjavításban jártas mesterek elárultak egy trükköt, amely segít a tökéletes mosás elérésében. Annak ellenére, hogy az automata gépnek van egy beépített tartálya a mosószerek ottani hozzáadásához, egyesek azt tanácsolják, hogy közvetlenül a dobba adják őket közvetlenül a mosás előtt. Ennek oka, hogy a mosószer nem biztos, hogy kijön a nyílásból, és a mosott ruhán marad, még öblítés után is.

A mosóporral a háziasszonyok könnyebben boldogulnak, itt csak az a választás, hogy milyen mennyiséget és pontosan hova (közvetlenül a dobba, vagy egy tartályba) adjunk belőle – és ezt már mindenki maga döntheti el. Ugyanakkor az a kérdés, hogy hova tegyünk mosógélt, továbbra is aktuális marad.

Szabad-e a mosógélt a dobba önteni?

Ha arra a kérdésre keresi a választ, hogy érdemes-e mosógélt közvetlenül a mosógép dobjába adagolni, akkor a szakértők nem zárják ki az ilyen felhasználást. Ez különösen fontos azok számára, akik olyan mosógépeket használnak, amelyeket csak mosópor használatára terveztek. Vegye figyelembe, hogy a mosógélt mind közvetlenül a mosni kívánt dolgokhoz, mind pedig a mosógép adagolójába lehet önteni.

Mire szolgál a mosógép három rekesze?

Annak ellenére, hogy a mosógépek évről évre egyre korszerűbbek, továbbra is sokoldalúak és könnyen kezelhetők. Szinte minden mosógépben van egy külön rekesz a por számára, amely több rekeszre van osztva, és ezek párhuzamosan helyezkednek el. Ezek a tartályok a mosószerek számára vannak felosztva, és különböző mosási módokhoz szolgálnak.

Hogyan kell használni a mosógélt?

Általában a gyártók közvetlenül a flakonon helyezik el a mosógél használatára vonatkozó speciális utasítást, így csak azt érdemes alaposan áttanulmányozni:

A szükséges mennyiségű gélt (30-150 ml) a kupakkal kell kiönteni (általában mérőjelekkel van ellátva);
Öntse a mosógélt a kupakból a mosógép kívánt cellájába, vagy adja közvetlenül a mosógép dobjába;
Kapcsolja be a mosógépet a szennyessel együtt a kívánt mosási üzemmódban.