Háztartás, Tippek

A sütő alatti fiók nem a konyhai dolgok tárolására szolgál. Jobb haszna is van

A konyha az egyik kedvenc hely az egész házban. Itt készítjük az ételeket, főzzük a reggeli kávét, és itt folytatjuk a legjobb beszélgetéseket a barátainkkal. Azt hittük, jól ismerjük, de kiderült, hogy hosszú éveken keresztül egy dolgot rosszul használtunk, mégpedig a sütő alatti fiókot.

Lehet, hogy hozzám hasonlóan Ön is tart itt serpenyőket, tepsiket és tortaformákat, de kiderült, hogy ez a fiók valami egészen másra való!

Annak ellenére, hogy remek hely az összes konyhai tartozéknak, valójában ez az úgynevezett „melegítőfiók”.

A készülékhez mellékelt tájékoztatóban még az is szerepel, hogy mire való a sütő alatti fiók. Mint sejtheti, ennek a helynek a fő célja, hogy a forró ételeket a tálaláshoz tökéletes hőmérsékleten tartsa.
Minden egyes étel elkészítése után azonnal fogyasztható, de néha szükség van arra, hogy megvárjuk, amíg valami más is elkészül.

Az újra felmelegített hideg étel már nem olyan ízletes, mint az elején volt, ráadásul elveszíti tápanyagtartalmát. Ha viszont egy ételt ebbe a speciális fiókba helyezi, a sütő továbbra is hőt ad le, és melegen tartja a megsült ételt.

El kell ismerni, ez egy igazán okos megoldás, különösen akkor, ha vacsorát főz a párjának, aki gyakran későn ér haza a munkából, vagy ha néhány későn érkező vendéget vár. Most már tudja, mire való az a hely a sütő alatt, úgyhogy szabaduljon meg a régi serpenyőktől, és csináljon helyet a finom sültje tárolására!