Technika, Tippek

Hogyan csatlakoztassunk egy WiFi-t jelszó nélkül? Van egy egyszerű módja

Mindenki került már valamikor életében legalább egyszer ilyen helyzetbe. Egy barát beugrott és megkérte, hogy ossza meg a WiFi-t, nem lenne probléma, ha fejből emlékezne a jelszóra. Sajnos ez az a fajta jelszó, amit egyszer állítunk be, és általában nem gondolunk rá többet. Nos, itt a megoldás, hogyan kerülhetjük meg ezt a problémát. Megmutatjuk, hogyan lehet jelszó nélkül csatlakozni a WiFihez.

Hogyan csatlakozhat a WiFi-hez jelszó nélkül?

Sokféle módszer létezik erre, de mi csak a legegyszerűbb kettővel foglalkozunk, amit bárkinek meg kell tudnia oldani, csak a telefonját használva. Ehhez persze az kell, hogy az már csatlakoztatva legyen a WiFi-hez. De általában ezt mindenki megteszi, amint a lakásba bekötik az internetet.

QR-kódok használata

Számos olyan alkalmazás és weboldal létezik, amelyek lehetővé teszik a WiFi jelszavak megosztását QR-kódok segítségével. Mi több, manapság már minden digitális telefonban megtalálható ez a funkció. Ezzel csak annyit kell tennie, hogy megmutatja a QR-kódot a vendégeknek, és ők a QR-kódot a készülékükön beolvasva csatlakozhatnak a hálózathoz. A funkció egyelőre az összes Android 10 vagy újabb operációs rendszert futtató telefonon elérhető. Valamint a OneUI-t használó Samsung készülékeken is.

Ha van ilyen, akkor lépjen be a WiFi beállításokba, koppintson a WiFi hálózatra, amelyhez csatlakozik, és kattintson a „megosztás” gombra. Ekkor megjelenik egy QR-kód, amelyet be kell olvastatnia, hogy megoszthassa az internetet másokkal. Ez minden, amit tennie kell! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne, igaz?

Van még egy másik megoldás is. A Google Play Áruházból letölthet és telepíthet olyan alkalmazásokat, amik egy WiFi QR Code-ot generálnak. Ezek az alkalmazások nagyon hasonló módon segítenek ugyanezt a dolgot elvégezni.

Ez messze a legegyszerűbb és problémamentes módja a WiFi megosztásának jelszavak megosztása nélkül.

Ez a második egyszerű módja a hálózat megosztásának. Csak csatlakozzon először a WiFi hálózatához. Ezután kattintson rá. A QR-kód előállítását lehetővé tevő opció mellett meg kell jelennie a „megosztás a közelben” lehetőségnek is.

Kattintson rá. Most az ismerőseinek a potenciálisan csatlakoztatható WiFi hálózatok lehetőségei között azt kell jeleznie, hogy valaki a közelben megosztja a hálózatot. Nekik már csak csatlakozniuk kell. Érdemes megjegyezni, hogy a kissé régebbi Android modellekben ez a lehetőség nem biztos, hogy elérhető. Sokan rámutatnak arra is, hogy a QR-kódon keresztül történő csatlakozás biztonságosabb olyan helyen, ahol sok ember van a közelben.

Próbálja ki!!!