Háztartás, Tippek

A penész örökre eltűnik: melyik 5 növényt tedd a fürdőszobádba

A szobanövények a fürdőszobában nemcsak jól néznek ki, de a szakértők szerint segíthetnek a páratartalom csökkentésében és a levegő minőségének javításában.

Ha szobanövényeket tesz a fürdőszobába, nemcsak a penész kialakulásának kockázatát csökkenti, hanem a lakásban lévő méreganyagok csökkentésében is segíthet. Van öt olyan növény, amely „jól érzi magát” a magas páratartalmú környezetben.

Mely növények veszik fel a nedvességet

Közéjük tartozik a kaktusz, amely képes túlélni a forró, párás környezetben.

Bár ezek az igénytelen növények legalább napi hat óra napfényt igényelnek, nincs szükségük közvetlen napfényre, ami azt jelenti, hogy bárhol elhelyezheti őket, hogy kellemes hangulatot kölcsönözzön a fürdőszobának, amíg található természetes fényforrás.

Az aloe vera esztétikus megjelenése és kiváló bőrgyógyító tulajdonságai miatt ideális növény a fürdőszobában való elhelyezésre.

Ablakpárkányon kell elhelyezni, mert sok napfényt igényel, de egyébként nagyon könnyen gondozható.

Nem igényel túl sok vizet vagy figyelmet, de figyelni kell, hogy mennyire száraz a talaj, nehogy kiszáradjon.

A szakértők a borostyánt is ajánlják, amely szerintük az egyik „legkönnyebben” gondozható növény, különösen a fürdőszobában.

Szereti a meleg, nedves környezetet, ezért nagyszerű a zuhanyzókban. Emellett nem igényel sok napfényt, és árnyékban is jól megél, így sok más szobanövénnyel ellentétben ideális az ablak nélküli vagy kis ablakkal rendelkező fürdőszobákba. A borostyán a levegő tisztításában is segíthet: az angol borostyán a jelentések szerint a levegőben lévő penészgombák akár 78 százalékát is elpusztítja.

Amikor a fürdőszobai páfrány kiválasztására kerül sor, egyesek jobban virágoznak, mint mások, a bostoni páfrány és a madárfészekpáfrány ideálisak.

Egyeseknek több nedvességre van szükségük, mint másoknak, de összességében ez a szobanövény nagyszerű kiegészítője a fürdőszobának.

A páfrányoknak megfelelő és rendszeres vízelvezetésre van szükségük, de párás környezetben jól érzik magukat, ezért a szakértők azt javasolják, hogy a páfrányokat akasszuk a zuhanyfülkébe, hogy naponta oltsák szomjukat.