Háztartás, Tippek

Miért tegyünk nedves törlőkendőt a mikrohullámú sütőbe?

Sok embernek van mikrohullámú sütője, és ez egy hasznos dolog. Segít gyorsan felmelegíteni az ételt, kiolvasztani a húst, és még valami finomat is főzhet vele. Mindezek a folyamatok erős szagokat és szennyeződéseket hagynak a készülék belsejében. Az emberek sietve gyakran elfelejtik kitisztítani a mikrohullámú sütőt, és a zsír hónapokig felhalmozódik a falán. Ezután pedig a mikrohullámú sütő tisztítása sokkal több időt és erőfeszítést igényel.

Néha a legnevetségesebb és legbizarrabbak tisztítási módszerek hozzák a legjobb eredményeket. Például a nedves törlőkendők. Ki gondolta volna, hogy néhány törlőkendő még a régi zsírral is elbánik. Nagyon egyszerű, és csak néhány percet vesz igénybe.

A mikrohullámú sütő szennyeződésének megtisztítása

A nedves törlőkendők annyira beépültek az életünkbe, hogy mindig kéznél kell lenniük. Aktívan használjuk őket az utakon kézfertőtlenítésre, dolgok letörlésére és még a gyerekek gondozásakor is. És a mikrohullámú sütő tisztítására is használhatunk törlőkendőket.

Vegyen egy doboz babatörlőkendőt. Ezekben a csomagokban a kendődarabok valóban nedvesek.

Vegyen ki 7-10 törlőkendőt, és tegye be őket a mikrohullámú sütőbe. Minél piszkosabb a sütő, annál több törlőkendőre lesz szüksége.

Csukja be az ajtót, és melegítse a törlőkendőket két percig normál fűtési móddal. A megadott idő elteltével a kendőben lévő összes nedvesség elpárolog és leülepszik a mikrohullámú sütő falán.

Viseljen kesztyűt, hogy elkerülje a sérülést a forró törlőkendőktől. Fogjon egyet, és tisztítsa meg a szennyezett területeket. A maradék törlőkendőkkel alaposan tisztítsa meg az egész mikrohullámú sütőt.

Nem kell további vegyszereket használnia. A zsír gyorsan és könnyen eltávolítható a mikrohullámú sütő faláról. Néhány perc alatt tiszta lesz a sütője, és csak egy halom koszos törlőkendő emlékezteti a rendetlenségre.

Kedvelni fogja ezt a szokatlan tisztítási módszert. A mikrohullámú sütőt minden használat után nedves ruhával törölje át. Hiszen megfelelő ápolással meghosszabbíthatja a berendezés élettartamát. A citrom pedig segíthet megszabadulni a benne lévő kellemetlen szagoktól.