Háztartás, Tippek

Hogyan lehet megszüntetni a szennyeződéseket és a rossz szagokat a mosogatógépből?

A mosogatógép valószínűleg az egyik legtöbbet használt készülék a házban, de amikor a karbantartásról van szó, sokan elhanyagolják.

Hogyan tisztítsa meg a mosogatógépet?

Nagyon hatékonyan megteheti ecettel és szódabikarbónával.

Ha nem tisztítja meg rendszeresen alaposan a mosogatógépét, akkor azt kockáztatja, hogy baktériumok, gombák és kellemetlen szagok garmadájává válik. Az élettartamát is jelentősen lerövidítheted így. Az időszakos tisztítás emellett minden bizonnyal sok javítástól is megkíméli a jövőben.

Hogyan tisztítsuk meg a mosogatógépet ecet és szódabikarbóna segítségével?

Szüksége lesz hozzá:

Meleg víz;
Fehér ecet;
Szódabikarbóna;
Egy fogkefe vagy fogpiszkáló;

Ahhoz, hogy a legapróbb repedésekbe és résekbe is bejusson, el kell távolítania az edénytartókat, az evőeszköztartókat és a szűrőt (egyes szűrők egyszerűen lecsavarhatók, másoknál viszont szerszámra van szükség a lecsavaráshoz). Vegye ki őket, és helyezze meleg víz és 1 csésze fehér ecet keverékébe. Hagyja legalább 30 percig ázni.

Tisztítsa meg a mosogatógépet minden látható ételmaradéktól és szennyeződéstől

Most ellenőrizze, hogy nem rejtőzik-e még benne szennyeződés. Törölje át a permetezőrendszert és az oldalfalakat, különösen a sarkokban, felül és alul. Ellenőrizze a mosogatógép szűrőjét és adagolóját, és nézzen be minden apró lyukba és résbe, ahol a víz kifolyik. Ha ilyen kis résekben ételmaradékokat vagy más törmeléket lát, tisztítsa meg őket fogkefével és/vagy fogpiszkálóval.

Hogyan tisztítsunk mosogatógépet ecettel?

Tegye vissza a mosogatógép minden elemét: szűrőt, rekeszeket, evőeszköz-tárolókat. Töltsön meg egy mosogatógépben mosható tálat egy csésze fehér ecettel, és helyezze a mosogatógép felső fiókjára. Állítsa a mosogatógépet a nagyon forró víz ciklusra, és kapcsolja be. A szárítási lehetőség szükségtelen lesz. Az ecet fel fogja törni a maradék ételmaradékot, zsírt, szappanmaradékot és minden egyéb maradék szennyeződést.

Keverjen bele némi szódabikarbónát

Az első ciklus befejezése után vegye ki a tálat, és kanalazzon egy csésze szódabikarbónát a mosogatógép aljára. Indítsa el rövid cikluson. A szódabikarbóna eltávolítja a foltokat és felfrissíti a mosogatógépet.

Hogyan tisztítsa meg a mosogatógépet egy mosási ciklusban? Ha nem szeretne két mosási ciklust lefuttatni, akkor már az első mosási ciklusban szódabikarbónát önthet a mosogatógép tablettatartályába. És fejezze be a mosogatógép mosását ezzel.

Boldog takarítást!