Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a csúnya elszíneződéseket egy akril fürdőkádon súrolás és ártalmas vegyi anyagok használata nélkül?

Az akril fürdőkádak nagyon népszerűek. Könnyebbek, mint a zománcozottak, és határozottan könnyebb tisztán tartani őket. Hogyan kell megfelelően gondoskodni róla? Hogyan tisztítsuk meg az elszíneződéseket egy akrilkádon?

Hogyan kell megfelelően tisztítani egy akrilkádat?

Először is alaposan öblítse át az egész kádat, hogy eltávolítsa a homokot, a polleneket, a port, a kozmetikai maradványokat.
Ezután fújja be egy speciális, akril tisztítására kifejlesztett szerrel.
Később fogjon egy puha szivacsot vagy mikroszálas kendőt, és terítse el a terméket a kád felületén. Végül öblítse le vízzel.
Ha fertőtleníteni szeretné a kádat, nyugodtan használhat bármilyen fertőtlenítő szert erre a célra.

Hogyan lehet eltávolítani az elszíneződést az akrilkádról?

Természetesen idővel csúnya sárgás foltok jelenhetnek meg a fürdőkádon. Ezek akkor keletkeznek, ha túl sok vas van a vízben. Hogyan lehet megszabadulni a csúnya elszíneződéstől?

Készítsen pasztát citromsavból és vízből.
Vigye fel az elkészített készítményt a foltokra, és óvatosan dörzsölje át.
Várjon 15 percet, majd öblítse le a kádat.

Mit kell megjegyezni az akrilkád tisztításakor?

A kád tisztításakor ne használjon alkoholt, ammóniát, acetont tartalmazó szereket. Kerüljön továbbá minden olyan terméket, amelynek súroló textúrája van (krémek vagy porok). Ezek krétát tartalmazhatnak, ami karcolja és tompítja a kád felületét.

Amikor háziállatait fürdeti, tegyen egy alátétet a kád aljára, hogy ne karcolják meg a felületet a karmaikkal.

Minden fürdetés után érdemes a kádat egy mosogatószerrel vagy szappannal átitatott ruhával áttörölni. Ez szisztematikusan eltávolítja a szennyeződéseket.

Ha a kádon karcolások vagy sérülések keletkeztek, azokat saját maga is kijavíthatja. Elég, ha vásárol egy készletet az akrilfelület javításához. Az érintett felületre folyékony akrilt viszünk fel, majd csiszolópapírral letöröljük és polírozzuk.