Háztartás, Recept, Tippek

Ezt a hibát leggyakrabban elkövetik: a fő trükk a kukorica megfelelő főzéséhez

Sokan szeretik a nyári szezonban a főtt kukoricát, de nem mindenki tudja, hogyan kell helyesen és ízletesen főzni.

A főtt kukorica az egyik legkedveltebb nyári étel, amelyet a felnőttek és a gyerekek egyaránt szeretnek. Ezenkívül nem szabad elhanyagolni az elkészítésének receptjét, mert ettől függ az étel íze és minősége. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan kell helyesen főzni a kukoricát.

Hogyan kell helyesen főzni a kukoricát, hogy puha és lédús legyen

A kukorica főzése meglehetősen egyszerű, de van egy fontos pont, hogy az étel még ízletesebb legyen.

Főzés előtt a kukoricát jól meg kell tisztítani a levelektől, meg kell mosni, majd vízbe kell tenni. Sok háziasszony a kukoricacsutkát kukoricalevéllel is betakarja, hogy az íze hangsúlyosabb legyen. Vegye figyelembe, hogy a kukoricát nem lehet nagy lángon főzni, ezért közvetlenül a főzés után csökkentse. A kukorica elkészültét villával ellenőrizheti, ha a magok könnyen megszúrhatók – az étel kész. Tálalás előtt sózhatjuk és vajjal kenhetjük meg.

Érdemes megjegyezni, hogy a kukorica főzési ideje közvetlenül az érettségi fokától függ. A fiatal kukorica például 15-20 perc főzés után kész lesz, az érett kukoricát pedig tovább kell főzni, néha akár 2-3 órát is igénybe vehet. A legfontosabb, hogy ne főzzük túl a kukoricát, hogy a szemek ne kezdjenek el keményedni.

Szükséges-e sózni a vizet a kukorica főzése során?

A főzés előtt és főzés közben nem kell sózni a vizet, mert a szemek megkeményednek. A kukoricát általában főzés előtt 5 perccel vagy tálalás előtt sózzuk.

Be kell áztatni a kukoricát főzés előtt?

A kukoricát főzés előtt csak akkor érdemes beáztatni, ha nem túl friss és fiatal. Így, miután néhány órát hideg vízben állt, a kész étel lédúsabb lesz.