Háztartás, Tippek

A szőnyeg könnyű tisztításának titka

Ráférne a szőnyegére egy alapos tisztítás? Itt megtudhatja a titkot, hogyan tisztíthatja hatékonyan és olcsón, még akkor is, ha nagyon piszkos. Nem kell az egészségre káros vegyszereket vásárolnia. Itt minden természetes. Ezzel a tippel mélytisztíthatja szőnyegét, miközben visszaállítja eredeti színét, sampon használata nélkül. Így tisztítsa meg és keltse életre könnyen a foltos szőnyeget.

Hogyan kell csinálni?

1) Mielőtt nekilátna, porszívózza ki alaposan a szőnyeget, hogy eltávolítsa az összes port.
2) Ezután szórjon szódabikarbónát az egész szőnyegre.
3) Ezután alaposan kefélje át, hogy a szódabikarbóna behatoljon a szálakba.
4) Koncentráljon a foltos területekre.
5) Várjon legalább 2-3 órát, amíg a szódabikarbóna kifejti hatását. Minél tovább hagyja rajta, annál jobb.
6) Végül porszívózza ki alaposan. Ez a siker kulcsa. Porszívózzon az egyik irányba, majd a másikba, majd keresztbe.

Eredmény

És ennyi, a tisztítás kész. A szőnyege tiszta lesz, és a színek is újjáélednk 🙂 Egyszerű, praktikus és hatékony!

És ami a legjobb, a szőnyege alaposan szagtalanítva lesz. Ez a trükk a padlószőnyegeknél is működik, és a szódabikarbóna helyett használhat sót is. Ugyanolyan hatékony, mint a kereskedelmi szőnyegtisztítók. Ráadásul természetesebb és sokkal gazdaságosabb, nem igaz?

Megtakarítás

A teljes szőnyegének speciális tisztítószerekkel történő tisztításához minden bizonnyal több kanna megvásárlására lett volna szükség. Egy 150 ml-es szőnyegtisztító spray körülbelül 2000 forintba kerül a szupermarketekben. Szőnyegsampon 2 literje körülbelül 7000 forintba kerül. A szódabikarbóna sokkal olcsóbb és nagyon hatékony. Érdemes kipróbálni, mielőtt elindul a szupermarketbe, hogy elővegye a nehéztüzérséget.