Háztartás, Tippek

Hajlakk a WC-ben: egy szokás, amely csodákat tesz

Hajlakkot fújni a WC-be meglehetősen szokatlan lehet, de ez a formázószer csodákra képes ezen a területen. Talán nem is sejti, milyen előnyökkel jár ez a gyakorlat. Ezért érdemes tovább olvasnia.

Hajlakk a WC-ben: csodás cselekedet

Egyes lakkok flatátokat és formaldehidet tartalmaznak. Míg az előbbi hígítóként, az utóbbi tartósítószerként működik.

A formaldehid nagyszerű szövetséges a penész és a baktériumok elleni küzdelemben. Ezért jó ötlet, ha ott használjuk, ahol a fiziológiai igényeinket levezetjük.

A WC-csésze valóságos melegágya a baktériumoknak és a kórokozóknak, amelyek gyorsan elszaporodhatnak. Ez főként a karbantartás hiányának köszönhető.

Fontos a rendszeres fertőtlenítés. Erre a stílusos megoldásra támaszkodhat. Ezt a tippet az igénybevett felületeken is használhatja.

Értse meg jobban a hajlakk összetételét

A hajlakk egy olyan permetoldat, amely bármilyen hosszúságú hajat rögzít és strukturál. A piacon a készítmények széles skálája létezik, a hosszan tartóktól a kiegészítő hajápolással rendelkező készítményekig.

A hajlakk alkoholt, vizet, gyantákat, olajokat és tartósítószereket tartalmaz. A gyanták segítenek megvédeni a frizurát a nedvességtől, míg az olajok táplálják és hidratálják a hajat.