Háztartás, Tippek

Miért érdemes citromhéjat tenni a mosogatógépbe?

Sokan nem szeretnek mosogatni, és szeretnék ezt a tevékenységet minél jobban leegyszerűsíteni maguk számára. Természetesen segítségül itt jön a mosogatógép. De tudta, hogy a mosogatógépbe tett citrom igazi csodákra képes?

A citrom, mint fényesítő szer

Ha legközelebb citromlevet facsar a limonádéjába, mindenképpen tegye félre a héját. Vágja kisebb darabokra, és tegye be a mosogatógépbe. A héjat közvetlenül a rekeszekbe is csúsztathatja de jobb, ha az elválasztó részeket használja.

A legjobb helye azonban az evőeszközkosárban van. A citromhéj helyett a narancshéj is ideális. Amikor a citromhéjat a mosogatógépbe teszi, egyszerűen kapcsolja be, mint mindig, bármelyik programon. A héjak segítségével az edények fényesek, fertőtlenítettek és kivételesen tiszták lesznek. Ráadásul a mosogatógépnek kellemesebb illata lesz!

Néhány mosás után a héjakat ki lehet dobni. Ha ismét felhasználsz egy citromot a konyhában, ahelyett, hogy a biohulladékba dobná, használja először a mosogatógépben. Látni fogja a különbséget a citrommal mosogatott edényeken.

Narancshéj tisztítószer

A narancshéjat sokféleképpen felhasználhatja otthon. Az egyik ilyen, hogy környezetbarát tisztítószert készíthet magának. Tegye 2-3 narancs héját egy befőttesüvegbe. Ezután öntse le ecettel, és tegye félre hűvös, sötét helyre körülbelül 2 hétig. Ez idő elteltével szűrje le, és hígítsa fel vízzel 1:1 arányban. Végül öntse egy szórófejes flakonba. Kész a házi készítésű tisztítófolyadék!

A mikrohullámú sütő tisztítása citrommal

A citrom ideális a mikrohullámú sütők és a vágódeszkák tisztítására.

Öntsön vizet egy tálba, és tegyen bele néhány citromhéjat. Ezután tegye az egészet a mikrohullámú sütőbe, és melegítse maximális teljesítményen körülbelül 5 percig. Ezután az idő elteltével folytathatja a tűzhely tisztítását. A citromos víz felpuhítja az ételmaradékokat, és segít eltávolítani a szennyeződéseket.

A citrom remek fertőtlenítőszer. Használja a gyümölcs felét, hogy rendszeresen áttörölje az összes használt vágódeszkát. Ha a deszkák koszosabbak, a citromot sóval is megszórhatja. Néhány perc múlva öblítse le a levet és a sót vízzel.