Autó, Tippek

Gyenge a légkondija: így hűtheti le azonnal az autó belsejét – van egy titkos gomb

Egy autórajongó megnevezte azt a titkos gombot, amely az autók jelentős részében megtalálható, és amely segítségével a legmelegebb napon is jelentősen lehűtheti a belső teret.

Nem légkondicionálóról vagy fűtőberendezésről van szó; a légkeringetés gombját gyakran hónapokig nem használjuk az autóinkban. Egy autórajongó azonban megosztott egy tippet ezzel a funkcióval kapcsolatban, és hogy pontosan mikor érdemes használni. A legtöbb autóban van egy belső légkeringtetés gomb, ami a vezérlőpanelen található.

De sokan közülünk nem tudják, mikor kell használni. Az egyszerű válasz az, hogy nyáron használjuk, télen pedig kapcsoljuk ki. A keringtető gomb egyszerűen az autó belsejéből veszi a levegőt, és visszavezeti azt az utastérbe ahelyett, hogy friss levegőt szívna kívülről. Azokon a napokon, amikor elviselhetetlenül meleg van odakint, ha nem keringeti vissza a hűvös levegőt az utastérbe, a légkondicionáló rendszer kívülről szívja be a forró levegőt, és megpróbálja lehűteni azt. A keringtetés funkció használatával hűvösebb lesz az autója, és csökkenti a légkondicionáló rendszer elhasználódását.

Milyen egyéb esetekben érdemes használni ezt a gombot, és mikor nem

Ha az autója a napon melegszik, a legjobb, ha lehúzza az ablakokat, és az első egy-két percre kikapcsolja a keringtetést, hogy megszabaduljon a túlságosan forró utastéri levegőtől, mielőtt bekapcsolja a keringtetést.

Azt is ajánlja, hogy a forgalomban állva nyáron vagy télen is használjuk a keringtetés funkciót

Ha a külső levegőt szívja be, akkor a forgalomból származó összes szennyező anyagot és szén-monoxidot is magába szívja. Tanulmányok szerint a légkondicionáló berendezés levegőjének visszavezetése 20 százalékkal csökkentheti az autóba kerülő szennyező anyagok mennyiségét, amikor a forgalomban állunk.