Háztartás, Tippek

Hogyan magozzuk ki a cseresznyét és a meggyet egy fecskendővel: egy érdekes trükk

A magok eltávolítása a cseresznyéből kézzel fárasztó feladat. De rögtönzött eszközök segítségével percek alatt megbirkózhat ezzel a problémával.

A cseresznye és a meggy szezonja javában tart, ezért sokakat érdekel: hogyan lehet gyorsan eltávolítani a magokat. Mint tudjuk, ez a folyamat nem túl kellemes és meglehetősen hosszadalmas, de van néhány egyszerű módszer, amely segíthet.

Hogyan lehet eltávolítani a magokat otthon?

Ez talán a legpraktikusabb módja a magok eltávolításának. A ziherejsztűt kanálként kell használni. Beszúrjuk a bogyóba, és óvatosan kiemeljük a magot. Ezt a módszert akkor érdemes használni, ha kis mennyiségű cseresznyéről vagy meggyről van szó.

Szűk nyakú palack és egy pálca. Ezzel minden egyszerűbb: tegye a szemet a palack nyakára, a pálcával pedig tolja a magot az üveg belsejébe. A magok a palackban maradnak, a kész szemeket pedig tegye egy külön edénybe.

Fokhagymanyomó. A régebbi modellekben az egyik fogantyún van egy speciális tű, a másikon pedig egy lyuk a szem számára. Tegye bele a cseresznyét, és nyomja meg, a mag magától kirepül.

Szívószál. Ezzel könnyen ki lehet nyomni a magot a cseresznyéből.

Egy fecskendő. Házi készítésű eszköz egy közönséges fecskendőből – olcsó és praktikus. Nézze meg az alábbi videót:

Ki kell szedni a magokat a cseresznyéből?

Nem szükséges kivenni a magokat a cseresznyéből. Ezt saját belátása szerint végezze el. Ugyanakkor, ha kompótot, lekvárt vagy pitét tervez a cseresznyéből készíteni, akkor is érdemes eltávolítani a magokat.