Háztartás, Tippek

Hogyan lehet fehéríteni a piszkos fugákat a csempék között: egy hihetetlenül egyszerű szódabikarbónás trükk

A csempék, ablakok és egyéb felületek közötti fugák közt jól ismert, hogy az évek során felhalmozódik a szennyeződés és a kosz.

A csempék közötti piszkos fugák még a legtisztább helyiséget is koszossá tehetik. A csempék, ablakok és egyéb felületek közötti fuga jól ismert arról, hogy az évek során felhalmozódik benne a szennyeződés és a kosz. Ráadásul ezek az apró rések igazi rémálommá válhatnak, amikor ki kell takarítani őket.

A legtöbb ember ecetet vagy fehérítőt használ a csempék közötti piszkos rések tisztítására, de van egy gyakori konyhai összetevő, amely ugyanolyan hatékonyan végzi a munkát, és biztosan nem teszi tönkre a tömítőanyagot.

A hézagok hatékony és biztonságos tisztításához a szódabikarbóna ajánlott. Ez a vegyi anyag a legjobb összetevő a fuga tisztítására, mivel természetes súrolószerként szolgál, ami azt jelenti, hogy a nehéz foltokkal is megbirkózik anélkül, hogy magát a fugát károsítaná.

Hogyan tisztítsuk meg a csempék közötti fugákat szódabikarbóna segítségével?

Egyszerűen keverje össze a szódabikarbónát vízzel egy edényben, hogy pasztát kapjon, majd mártson bele egy ecsetet, és vigye fel közvetlenül a csempefugák vonalaira. Bár ez a módszer nem képes teljesen eltüntetni minden elszíneződést, de jelentősen világosítja a csempefugákat. Emellett a módszer előnye az egyszerűség – egyetlen összetevő, amely hatékony és gyors tisztítást biztosít.

A hatékonyabb tisztítópaszta érdekében próbálja meg a vizet hidrogén-peroxiddal helyettesíteni. Ez nemcsak fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem a fehérítőhöz hasonlóan hatékonyan küzd a penész ellen is.

Hogyan előzze meg a szennyeződéseket és a penészesedést a csempéken?

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a csempefugákat tökéletes állapotban tartsa, ha minden zuhanyzás vagy fürdés után letörli a csempéket és a fugát. Ehhez egyszerűen törölje át a zuhanyzó vagy a kád falát egy régi törülközővel vagy ronggyal.

Tartsa fürdőszobáját a lehető legszárazabban, hogy megelőzze a penészesedést.

Rendszeresen mossa ki a zuhanyfüggönyt, a zuhanyfüggönybélést és a fürdőszőnyeget.

Soha ne hagyjon nedves törölközőt a padlón. A penész gyorsan, néha 24 órán belül elszaporodik. Ez azt jelenti, hogy a padlóra dobott nedves törülközők gyorsan a penész szaporodási helyévé válhatnak.