Háztartás, Tippek

Mi a legjobb módja a cseresznye fagyasztásának magokkal vagy magok nélkül: óvatosnak kell lennie

Fogyasztható-e a fagyasztott cseresznye maggal együtt, és hogyan kell tárolni a cseresznyét.

Le lehet-e fagyasztani a mosatlan cseresznyét, és hogyan kell megfelelően tárolni télire. A háziasszonyok elmondták, hogy a bogyós gyümölcsöket télire maggal és anélkül is lehet tárolni és lefagyasztani. A magozott cseresznyével ellentétben azonban a maggal ellátott több levet tart meg, így kényelmesebb lesz a főzéshez való további felhasználás.

Hogyan fagyasszuk le a cseresznyét télire a fagyasztóban?

A háziasszonyok úgy vélik, hogy a cseresznye fagyasztásának leggyorsabb és legegyszerűbb módja a magokkal való fagyasztás. Ehhez csak gondosan kell szedni és mosni a szemeket. A szemekről a szárakat le kell tépni. Miután a cseresznye törülközőkön megszáradt, egy speciális zárható műanyag zacskóba kell önteni.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a cseresznye nem alkalmas újrafagyasztásra, ezért jobb, ha a szemeket kis zacskókba szétválasztjuk, hogy az összes cseresznyét egyszerre használhassuk fel.

Meg kell mosni a cseresznyét a téli fagyasztás előtt?

Először is, a cseresznye fagyasztása előtt csak érett gyümölcsöt válasszon, és a legfontosabb dolog – sérülés nélkül.
Annak érdekében, hogy a cseresznye megőrizze a maximális vitaminokat, ugyanazon a napon kell a fagyasztóba tenni, amikor összegyűjtötték őket. A cseresznyét jobb száraz és nem meleg időben szedni.
Fagyasztás előtt a szemeket le kell tépni szárról és megmosni, majd szárítani, hogy a felesleges nedvesség eltűnjön.
Érdemes megjegyezni, hogy a legjobb hőmérséklet a fagyasztáshoz -18-23 °C.
A háziasszonyok azt mondták, hogy a legjobb, ha a cseresznyét zárható zacskókban vagy műanyag dobozokban fagyasztják le. Érdemes a cseresznyét hermetikusan csomagolni.

Mennyi ideig tárolható a fagyasztott cseresznye magok nélkül?

A fagyasztott mag nélküli cseresznye nemcsak a vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat őrzi meg, hanem lédús és édes ízét is. A szakértők azonban megjegyzik, hogy a fagyasztott cseresznyét legfeljebb egy évig tárolhatja a fagyasztóban.