Háztartás, Tippek

Csökkentett energiafogyasztás: állítsa be a hűtőszekrény hőmérsékletét megfelelően

Annak ellenére, hogy a hűtőszekrény egész évben használt készülék, lehetséges az energiafogyasztás csökkentése. Mindössze annyit kell tennie, hogy helyesen használja a hűtőszekrényt, a megfelelő hőmérséklet beállításával. Ez a hőmérséklet az évszaknak megfelelően változik.

Csökkentett energiafogyasztás: állítsa be a hűtőszekrény hőmérsékletét a következőképpen

Tájékoztatásul közöljük, hogy a megfelelő általános hőmérséklet 4 fok. Figyelembe kell vennie a zöldség- és gyümölcsrekesz legalacsonyabb hőmérsékletét is. Ez 2 fok.

Minél magasabb a zóna, annál magasabb a hőmérséklet. Ezért a pol külső felét tekintik a hűtőszekrény legmelegebb területének. Ez azért van így, mert ez a rész érintkezik leginkább a külső környezettel, minden alkalommal, amikor kinyitja az ajtót.

Néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani

Ha pénzt szeretne megtakarítani a hűtőszekrény számláján, célszerű magas energiaminősítésű készüléket használni. Ez nagy befektetés, de megéri.

Az sem tanácsos, hogy a hűtőszekrényt a falhoz közel helyezze el. Ez ugyanis veszélyezteti a szellőzőrendszert.

A berendezést is tartsa távol minden hőforrástól. Kerülje azt is, hogy forró ételt tegyen bele, és ne hagyja nyitva az ajtót hosszú időre.

Ez a két hiba kétszeres fogyasztáshoz vezet, mivel a hűtőszekrénynek több energiát kell felhasználnia ahhoz, hogy visszaálljon a normál hőmérsékletre.