Háztartás, Tippek

Hogyan távolítsuk el a vízlerakódásokat mindössze 1 perc alatt: a legegyszerűbb módszer

Ez a módszer nem igényel sok időt és erőfeszítést, de hihetetlen hatást fog elérni.

A vízlerakódások gyakran megjelennek az üvegajtón és a zuhanykabin egyéb felületein, és egy idő után annyira lerakódhatnak, hogy nehezebben tisztíthatók. Ráadásul a zuhanykabinban minden használat után uralkodó nedves környezet ideális környezet a baktériumok és gombák számára. Ezért a zuhanykabin tisztaságát gondosan ellenőrizni kell, különös figyelmet fordítva erre a feladatra.

Ha otthonában üvegajtóval ellátott zuhanykabin van, vagy egyéb üvegelemek vannak a fürdőszobában, nem lesz felesleges tudni, hogyan kell eltávolítani a lerakódást a zuhanyzóban lévő vízből.

Ehhez a módszerhez mindössze három összetevőre lesz szüksége – citromsavra, szódabikarbónára és forró vízre. Ezt a gyógymódot konyhai szivaccsal kell elvégezni.

Hogyan tisztítsuk meg a zuhanykabint, hogy sokáig tiszta legyen?

Citromsavat, szódabikarbónát és szivacsot kell fogni. Keverje össze a szódabikarbónát és a citromsavat, és öntsön rá forró vizet. A folyamat során mindenképpen használjunk kesztyűt.

A keveréket vigye fel a zuhanykabin minden felületére, hagyja állni néhány percig, majd mossa le vízzel. A szivacs dörzsölő részével lesúrolhatja az állott foltokat. Ezt követően öblítse le jól vízzel.

Még egy tipp – használhat mosogatógép öblítőszert. A fürdőszobában lévő összes üvegfelületet be kell dörzsölni vele, majd mikroszálas anyaggal szárazra törölni.