Háztartás, Tippek

Otthoni hűtőszekrény szagtalanító, amely elnyeli a büdös szagokat

Ezektől az egyszerű hűtőszekrény szagtalanítóktól, amelyek elnyelik a büdös szagokat, a hűtőszekrénye mindig friss és tiszta illatú lesz! Illóolajokkal készülnek, és segítenek elnyelni a büdös ételszagokat, miközben a hűtőszekrénynek könnyű, tiszta illatot adnak.

A hűtőszekrényből áradó szagok lehetnek a legrosszabbak. Sokféle dolog okozhatja őket, beleértve a tojást, a hagymát, a maradékokat, az erős fűszereket, a rothadó ételeket és még sok mást. Néha a szagok még akkor is megmaradnak, ha eltávolítjuk a bűnösöket. Bár a legjobb megoldás a hűtőszekrény alapos tisztítása lenne, néha ez egyszerűen nem lehetséges. Ezek az egyszerű otthoni hűtőszekrény szagtalanítók segítenek abban, hogy a szagok ne bűzölögjenek a hűtőszekrényében, miközben könnyű, tiszta illatot is adnak neki. A bennük lévő szódabikarbóna segít felszívni a szagokat, míg az illóolajok segítenek felfrissíteni a hűtőszekrényt anélkül, hogy hatással lennének az ételekre vagy italokra.

Mire van szüksége az otthoni hűtőszagtalanító készítéséhez?

⅓ csésze víz
2 csésze szódabikarbóna
10 csepp levendula illóolaj
10 csepp citrom illóolaj
Szilikonforma

Hogyan készítsünk házi hűtőszagtalanító tablettákat?

Adja az összes hozzávalót egy tálba, és keverje össze.

A keveréknek olyan állagúnak kell lennie, mint a nedves homok, és ha megfog egy maréknyit, akkor könnyen össze kell állnia. Ha nem így van, adjon hozzá teáskanalanként több vizet, amíg eléri a megfelelő állagot.

Kanalazza a keveréket a szilikonformába. Erősen nyomja le a szódabikarbónás keveréket, hogy tömör legyen. Hagyja a levegőn száradni 24-48 órán keresztül.

Ha teljesen megszáradtak, pattintsa ki őket, és tárolja légmentesen záródó edényben.

Helyezzen 1-3 tablettát egy kis tálba vagy egy tányérra, és tegye a hűtőszekrény hátsó részébe.