Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a konyhaszekrényeket a rászáradt zsírtól

Idővel a konyhaszekrények koszolódhatnak, és felhalmozódhat rajtuk a zsír és az ételfoltok. Hadd mutassam meg, hogyan tisztítsa meg a konyhaszekrényt és távolítsa el a zsírt néhány egyszerű hozzávalóval rövid idő alatt. Ez az egyszerű konyhatisztítási módszer működik a fából készült szekrények és a festett szekrények esetében is!

Évekkel ezelőtt világosszürkére festettem a konyhaszekrényeimet, így ha egyáltalán valami rájuk kerül, akkor az tényleg látszik. Idővel a zsír és az ételfoltok felhalmozódtak rajta, ezért igyekszem legalább néhány havonta egyszer alaposan megtisztítani.

A jó hír az, hogy sokkal könnyebb tisztítani, mint gondolná, és csak néhány olyan összetevőre van szüksége, ami már megtalálható a kamrában!

Ez a tisztítási módszer teljesen biztonságos a fa és festett szekrények számára, és másodpercek alatt eltávolítja a zsírt anélkül, hogy károsítaná őket. Néhány boltban vásárolt tisztítószer ugyanis leszedheti a festéket, vagy károsíthatja a fát.

Hogyan távolítsuk el a zsírt és az ételfoltokat a konyhaszekrényről?

Készítse el a házi zsírtisztító spray-t

Hozzávalók

1 és ¾ csésze desztillált víz
2 evőkanál kasztíliaszappan
20 csepp narancs illóolaj
szórófejes flakon

Minden használat előtt jól rázza fel. Ez a csodálatos tisztítószer másodpercek alatt eltüntet bármilyen zsírt, ételt vagy szennyeződést. A kasztíliaszappan olívaolaj alapú, a narancs illóolaj pedig segít a folteltávolításban… az illata is olyan, mint egy narancsligeté, és az egész konyha tisztítására használható!