Kert, Tippek

5 trükk, amivel egész nyáron megvédheted növényeidet, és nem kell permetezned!

Az év legszebb időszaka, amikor a természet virágzik, és megjelennek az első rügyek és hajtások a kertben. Virágaink, fűszernövényeink és zöldségeink növekedését figyelni igazán gyönyörű látvány.

De milyen bosszantó, amikor munkánk gyümölcsét egyik napról a másikra elpusztítják a kártevők. Ha nem akarunk vegyszerekkel védekezni ellenük, használjuk a következő természetes módszereket, és pillanatok alatt megszabadulhatunk tőlük.

Kávézacc

Amikor a kávé a földbe kerül, növeli a talaj nitrogéntartalmát, így segít elriasztani számos kártevőt, de a macskákat is.

Szappan

Nemcsak erős szagával riasztja el a kártevőket, de a benne lévő zsírsavak hatékonyan elpusztítanak néhány káros rovart is. A levéltetvek és az atkák ellen kifejezetten ajánlott.

Fokhagyma, csípős paprika, mosogatószer

Ez a keverék nagyon hatékony a kártevők ellen, és könnyen elkészíthető. Szükségünk lesz 1 fej fokhagymára, 1 teáskanál csípős paprikára, 1 teáskanál mosogatószerre.

Zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a csípős paprikával, és öntsük fel egy pohár vízzel. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe, majd adjuk hozzá a mosogatószert. Öntse egy szórófejes flakonba, és használja a növényein.

Liszt

Keverjünk össze egy kis lisztet fekete borssal, majd szórjuk a földre a növényeink közelében. Ez a keverék távol tartja a kártevőket.

Sör

Öntsünk sört kisebb tálkákba, és helyezzük a növények közelébe. Egyes kártevők, például a csigák nagyon szeretik a sört, így azt választják ahelyett, hogy a növényeken csámcsognának.