Háztartás

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a nehezen hozzáférhető helyekről, például a mosogató széleiről is el tudja távolítani a vízkőlerakódást

Hiába szokás, hogy szárazra töröljük a mosogatót, a víz megszáradása után visszamaradó vízkőlerakódások kialakulását nem tudjuk megakadályozni.

A probléma különösen akut abban az esetben, ha a csapból kemény, különböző szennyeződéseket tartalmazó víz jön ki.

Hogyan távolítsuk el a vízkőlerakódást

Kezdetnek forró vizet (0,5 liter), papírtörlőt (szalvétát) és citromsavat (1 evőkanál) kell előkészíteni. Oldja fel a citromsavat a folyadékban. A papírtörlőt áztassuk be a citromsavas vízbe, és helyezzük a mosogató felületére.

A csapot ugyanígy tapasszuk be. Hagyjuk ebben az állapotban fél órán át. Ezután a papírtörlőt eltávolítjuk, és a mosogatót és a csaptelepet alaposan lemossuk.

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a nehezen hozzáférhető helyekről, például a mosogató széleiről is el tudja távolítani a vízkőlerakódást. Nem kell erősen dörzsölni semmit, csak tapasztani, várni, eltávolítani és öblíteni.

A trükk kiválóan alkalmazható rozsdamentes acél és műkő tisztítására egyaránt.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.