Mindig azt mondták, hogy adjon olajat a tészta főzővizéhez? De nem tudja, hogy miért? Valóban hasznos?
Miért adjunk olajat a tésztafőző vízhez?
Nagyszüleink egy kis olajat adtak a tésztafőző vízhez. Szerintük ez megakadályozta, hogy a tészta az aljára tapadjon.
Ez a tipp friss tésztákhoz ajánlott, száraztésztákhoz nem.
A közhiedelemmel ellentétben az olívaolaj nem gátolja a főzés során képződő tésztahabot. Ha olívaolajat adunk a tésztához, az puhábbá és ízletesebbé teszi azt.
Ha száraztésztákhoz szeretne olívaolajat használni, akkor a cél egy ínycsiklandóbb íz elérése lesz.
Néhány extra tipp
Ahhoz, hogy a tészta finom és tökéletes legyen, van néhány titkos trükk, amit mindenképpen tudnia kell.
Először is, a só egy érdekes adalék.
Egyszerűen csak adjon egy keveset a vízhez, miközben az forr, néhány másodperccel a tészta hozzáadása előtt. Ettől sokkal finomabb lesz a tészta.
Most már mindent tud, amit a tészta helyes elkészítéséről tudni kell. Zöld utat kap, hogy mindenkit kényeztessen és lenyűgözzön.