Háztartás, Tippek

Pókok elűzése a házból – 7 hatékony módszer

A pókok hasznosak, de néhányan közülünk jobban örülnénk, ha nem lennének a közelünkben. Ha nem kedveli a társaságukat, nézze meg a pókok elriasztásának 7 módját.

1) Borsmentaolaj

A pókok nagyon érzékenyek a szagokra. Még ha az ember nem is érez semmit, ők már messziről érzékelik. Az egyik szag, amit ki nem állhatnak, a borsmentaolaj. Adjon néhány cseppet a kedvenc illatgyertyájához vagy légfrissítőjéhez.

2) Ecet

Az ecet egy másik szag, amit a pókok nem szeretnek. Öntsön egy kis ecetet egy szórófejes flakonba, és fújja be mindenhová, ahol pókhálót észlel. A pókok soha nem fognak oda visszajönni. A leghatékonyabb az almaecet. Adj egy keveset vízhez, és permetezd be az összes olyan helyet, ahol pókok jelennek meg.

3) Citromlé

Szeleteljen fel egy citromot, és dörzsölje be vele az ajtó- és ablakkereteket. Ez megakadályozza, hogy a pókok bejussanak a házakba.

4) Borsmenta

A borsmentaolaj mellett a pókok magát a borsmentát sem szeretik. Tegyen néhány cserepnyi borsmentát az ablakpárkányokra, és a pókok biztosan távol maradnak.

5) Cédrus

Néhány zsák cédrusfaforgács a fiókokban és a szekrényekben szintén távol tartja a pókokat. A cédrussal védett bútorokhoz semmiképp sem jutnak közelebb.

6) Dió

Nem csak a gesztenye taszítja el a pókokat. Mindenféle dió olyan illatot áraszt, ami visszatartja őket. Bár mi nem érezzük a szagát, de a pókok igen! Csak hagyjon néhány diót szerte a lakásában, vagy akár törje össze őket, és a pépet tegye egy csészealjra.

7) Pókcsapdák

Sajnos ez a módszer a pókok befogására vonatkozik. Ha azonban elszánt, ezt a valamit még érdemes kipróbálni. A pókok rendszeresen az ágy vagy a pincében lévő polcok mögé bújnak. Néha csak rendszeresen el kell pusztítani a hálójukat, és egy idő után egyszerűen kiköltöznek. Ha azonban nem elég türelmes, akkor egy cipődobozból és kétoldalas ragasztószalagból is kialakíthat csapdát. Csak ragassza fel a szalagot az egész dobozra, és tegye a pókoktól hemzsegő helyre.
Természetesen ne felejtse el rendszeresen kitakarítani a házat. A pókok szeretik a port. Minél gyakrabban portalanít, annál kevesebb pók lesz!