Háztartás, Tippek

Nincs szükség ecetre vagy citromra: ezzel a termékkel ragyogóvá teheti a tűzhelyét

A tűzhely tisztítása különösen stresszes és sikertelen lehet. Ezért kétségtelenül jó ötlet új módszereket keresni a művelet sikeres elvégzéséhez. Nyilvánvaló, hogy egy olyan felületről beszélünk, amelyet a nap folyamán sokat használnak: elvégre szinte mindannyian szinte minden nap főzünk a tűzhelyen.

Ez gyakori szennyeződéshez vezet. Ahhoz, hogy a szennyeződések ne tudjanak beágyazódni, és a baktériumok ne tudjanak elszaporodni, mindig mindent tisztán kell tartani. De milyen módszerekkel biztosítható, hogy a tűzhely tiszta és rendezett legyen? Íme egy házi praktika, amelyet nagyon hasznosnak fog találni.

Magasan polírozott főzőlap – nincs drágább termék


Különösen akkor, ha a lemez rozsdamentes acélból készült, a tisztítási műveleteknek óvatosnak kell lenniük. Ez elsősorban a felület helyrehozhatatlan karcolásának veszélye miatt van. A probléma megoldása helyett a végén kárt okozna. Azzal a tippel, amelyet hamarosan elárulunk, kivételesen precízen és hatékonyan tisztíthatja meg a tűzhely körüli teljes felületet.

Az interneten és a televízióban gyakran kínálnak olyan speciális termékeket, amelyek a valóságban nem oldják meg megfelelően a szennyeződés problémáját. Némelyikük ráadásul nagyon agresszív, és a tűzhely helyrehozhatatlan károsodását kockáztatja. Továbbá meg kell mondani, hogy néhány ilyen termék különösen drága, és ezt nem szabad alábecsülni.

Ezért úgy döntöttünk, hogy mind a zsebe, mind a szóban forgó felület védelme érdekében eláruljuk ezt a varázslatos tippet.

A fogkrémes trükk

A termék, amiről beszélünk, nem más, mint fogkrém. Ez olyasmi, ami mindannyiunknak megtalálható otthon és használjuk a szájhigiéniához. De a fogkrém egy olyan termék, amelyet manapság más okokból is használnak.

Ebbe beletartozik a tűzhely tisztítása is. Ha olyan fogkrémet használ, amely nem tartalmaz csiszoló elemeket, például szemcséket, akkor ezzel jól megtisztíthatja a tűzhely körüli felületet.

Csak vegyen egy kis fogkrémet, és kenje be vele a tűzhelyet. Jól kenje el, és hagyja hatni 5-10 percig. Végül mindent távolítson el egy nedves mikroszálas vagy finom ruhával. Most szárítsa meg a felületet és kész!