Háztartás, Tippek

Hogyan fehérítse a piszkos csempefugákat 5 perc alatt: csak két filléres hozzávalóra van szüksége

Rendszeres tisztítás és karbantartás nélkül a fürdőszobai csempefugák elveszítik esztétikai vonzerejüket. Szerencsére a piszkos fugák tisztítása nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik.

Rendszeres tisztítás és karbantartás nélkül a fürdőszobai csempefugák nagyon koszossá válhatnak, penész feketék vagy mészkővel borítottak lehetnek. A zuhanyzási termékek, például sampon, kondicionáló vagy tusfürdő maradványai szintén megváltoztathatják a színét.

A penészes vagy fekete fugák tisztítása egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Azt javasoljuk, hogy szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot használjon a tisztításhoz.

A szódabikarbóna természetes súrolószer, ami azt jelenti, hogy a makacs foltokkal is megbirkózik anélkül, hogy károsítaná a csempét, és közben kifehéríti a fugát. A szódabikarbónával keverhető hidrogén-peroxid szintén fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. A fehérítőszerhez hasonlóan hatékonyan pusztítja a penészgombát, de otthon sokkal biztonságosabb a használata.

A keverék elkészítéséhez keverje össze a szódabikarbónát és a hidrogén-peroxidot egy tálban, amíg sűrű pasztát nem képez. Ezt a pasztát egy régi fogkefe segítségével vigye fel a csempék közötti hézagokra. Fontos, hogy a piszkos területeket vastagon bevonja a pasztával.

Hagyja a pasztát öt percig hatni, majd egy kemény sörtéjű kefével súrolja át a fugákat. Ha szükséges, vigye fel újra a keveréket, és hagyja állni további öt percig. Ezután egy ronggyal törölje le a pasztát, és fertőtlenítőszerrel törölje át a hézagokat.