Háztartás, Tippek

Nincs több vízkőfolt: mit kell dörzsölni a csapon – egyedülálló módszer

Egy befolyásos blogger megosztott egy egyszerű, de hatékony módszert a fürdőszobai csapok vízkőfoltjainak megelőzésére.

A fröccsenő vízfoltok megmaradhatnak a fürdőszobai csapokon, függetlenül attól, hogy milyen gyakran törölgeti le őket. Anna azonban megosztott egy módszert, amely „nagyon jól működik”, és sokkal egyszerűbbé teszi a fürdőszobai csapok ápolását.

Anna nemrég posztolt egy videót, amelyben részletesen bemutatja a fürdőszoba tisztításának néhány egyszerű, de hatékony módját, amellyel talán még nem találkozott korábban.

Ez egy olyan megelőző intézkedés, amely segít megelőzni, hogy a fürdőszobai csapokon ne jelenjenek meg vízkőfoltok

Anna szerint csak gyertyaviasszal kell bedörzsölni a csapot, és a víz „azonnal lefolyik róla”, ahelyett, hogy nyomokat hagyna.

Ezt úgy teheti meg, hogy fog egy bármilyen kéznél lévő gyertyát – ideális esetben szójaviaszt -, és a viaszos felületét a csapra dörzsöli, majd egy ronggyal alaposan átfényesíti.

Anna azt is ajánlja, hogy a tükörre kenjen borotvahabot, hogy megkönnyítse a fürdőszoba tisztítását. Ez megakadályozza, hogy a tükör forró fürdő vagy zuhany után bepárásodjon, így nem kell utána letörölgetni a párát.

Anna szerint az állandó friss illat elérése a fürdőszobában egyszerű. Azt javasolja, hogy adjon egy kis mennyiséget a kedvenc illóolajodból egy vattára, és helyezze a szemetes aljára.

Anna ötletei pozitív visszajelzéseket kaptak a közösségi média felhasználóitól, akik közül sokan lelkesen próbálták ki őket, különösen a gyertyaviaszos ötletet.