Háztartás, Tippek

Tartsa távol a galambokat: 6 növény az erkélyen

A galambok távol tartása nem könnyű feladat, különösen, ha városban él. Ezek a madarak gyorsan megtelepedhetnek a kültéren, és fel kell fegyverkeznie a legjobb megoldásokkal, ha nem szeretné, hogy újra lássa őket. Ehhez támaszkodhat bizonyos növényekre.

Aromás növények a galambok elriasztására

A nyár már a nyakunkon van, és kár lenne, ha nem tudná a legtöbbet kihozni a pihenés kis szegletéből. Biztos lehet benne, hogy a galambok többé nem fogják zavarni, ha aromás gyógynövényeket ültet.

A galambok – az érzékeny szaglással rendelkező madarak – elriasztásához ugyanis olyan növényekre támaszkodhat, amelyek nagyon erős illatot árasztanak. A bazsalikom, a rozmaring és a menta kihagyhatatlanok a galambok távoltartásához.

Még csak nagy gyakorlat sem kell hozzá, hogy ezeket az aromás növényeket termessze. Még kis cserépben is jól érzik magukat.

3 másik kihagyhatatlan balkonnövény a galambok távoltartására

Semmi akadálya, hogy aromanövényeket kombináljon ezekkel a galambriasztó fajtákkal. Ezek feldobják az erkélyét vagy a teraszát, és azonnal elriasztják a galambokat.

A lista élén a levendula áll. Ez a dekoratív növény édes provence-i illatával és szép lila virágaival tökéletes vetélytársa a galamboknak. Cserepekben is termeszthető, és nem igényel bonyolult gondozást.

Aztán ott vannak a muskátlik. Élénk színeivel és jellegzetes illatával tökéletes növény arra, hogy megszépítse a kültéri teret, miközben távol tartja a galambokat.

Végül ne feledkezzünk meg a fokhagyma ültetéséről sem. Erős szaga gyorsan távol tartja a galambokat.

Most már ismeri az összes természetes megoldást, hogy búcsút mondjon a galamboknak. Alkalmazza őket gyorsan az erkélyén vagy teraszán, és végre élvezheti a békés délutánokat.