Háztartás, Tippek

Keverj össze 1 evőkanál öblítőt sóval, és ne feledd ezt a trükköt: igazi háztartási segítőtárs!

Két olyan gyakori összetevő, ami szinte mindannyiunknál megtalálható otthon. Az öblítő és a só igazán fantasztikus dolgokra képes. Ebben a cikkben eláruljuk, mit készíthet ezekből az anyagokból. El fogja kezdeni rendszeresen használni.

A sógornőm trükkje a szuper tiszta szőnyegekért

Valószínűleg a lakása minden helyiségében van szőnyeg, és tényleg rengeteg időt vesz igénybe a karbantartásuk. Azt is elárulom, hogy én is kipróbáltam a nagyanyáink receptjeit, de nem hozták meg a kívánt hatást. Nekem ez az egyszerű recept sóval és öblítővel működik a legjobban.

Évek óta csinálom, a sógornőmtől tanultam. Minimális munka, és az eredmény fantasztikus – tisztaság, élénk színek és illat, nemcsak a szőnyegen, hanem az egész lakásban. Tíz percet vesz igénybe, és csak háromhavonta egyszer kell elvégezni.

Szüksége lesz hozzá:

Víz;
Öblítő;
Só;
Mikroszálas kendő.

Mit kell tenni?

Először porszívózza ki a szőnyegeket a szokásos módon. Kevesebb mint egy liter vízhez adjon két evőkanál sót és egy evőkanál öblítőt. Tegyen egy mikroszálas kendőt az oldatba, és törölje át vele az egész szőnyeget (ne nyomja nagyon erősen a kendőt a szőnyegre). A szőnyeg 10 perc alatt megtisztul.

Eredmény

A szőnyeg színe gyönyörűen helyreáll, maga a szőnyeg pedig tiszta és szagtalan lesz. És ami a legjobb, az egész lakásban finom illat lesz. Én 3 havonta egyszer tisztítom a szőnyegeimet. Most olyanok, mintha újak lennének. Nem használok ecetet, szódabikarbónát vagy más régi trükköt, nekem ez vált be a legjobban. Ha szeretne egy kis energiát spórolni, akkor ezt a módszert ajánlom.

A legjobb légfrissítő csodálatos illattal

Ez a légfrissítő mindig megtalálható nálam, a fürdőszobában és az előszobában. Finom az illata és sokáig kitart. Egy perc alatt elkészíthető. Mindent megtalálsz otthon, amire szükséged van.

Szüksége lesz hozzá:

egy kis tál;
durva só;
1/2 kupaknyi öblítőszer;
15 szegfűszeg;
1 evőkanál alkohol.

Mit tegyünk?

Tegyük a sót egy tálba, adjunk hozzá egy evőkanál alkoholt, majd adjuk hozzá az öblítőt. Most keverje meg egy kicsit a keveréket, és adjon hozzá 15 szegfűszeget. A szegfűszeg többek között segít elriasztani a szúnyogokat. Emellett eltávolítja a kellemetlen szagokat is. Ezt a légfrissítőt tegye a WC-be vagy bármilyen más helyre, ahol friss illatot szeretne.