Háztartás, Tippek

Koszos WC-kefe: ezzel a japán technikával újra olyan lesz, mintha új lenne

A piszkos WC-kefe teljesen normális, hiszen közvetlenül érintkezik a WC-csésze aljával. Itt ürülnek ki a fiziológiai szükségleteink, nem is beszélve a kemény víz okozta vízkőről. Így teljesen normális, hogy ez a WC-karbantartó eszköz baktériumokkal és kórokozókkal fertőzött. Ahhoz, hogy könnyen, fejfájás és undor nélkül fertőtlenítse, íme a japán módszer titka.

Koszos WC-kefe: ezzel a japán technikával újra olyan lesz, mint újkorában

A japán módszer alkalmazásához szüksége lesz egy pár kesztyűre és egy maszkra. Most okos módon fertőtlenítheti a kefédet.

Ehhez citromsavra lesz szüksége. Ez egy hatékony zsírtalanító és fertőtlenítő hatású por, amely a legsúlyosabb szennyeződésektől is képes megszabadulni.

Öntsön bőven citromsavat a WC-kefére;
Mártsd bele a WC-be, és hagyja hatni egy órán át;
Forgassa meg a kefét, és kész;
Ezt havonta többször is végezze el.

Ezzel a tippel nemcsak a WC-kefét fertőtlenítheti, hanem megszabadulhat a WC-ben lévő rossz szagoktól és szennyeződésektől is. Ezt a citromsav erőteljes fertőtlenítő hatása teszi lehetővé.

Hogyan szabadulhat meg a kellemetlen szagoktól ezen a területen?

A vízkő és a dugulások okozta kellemetlen szagok semlegesítésére természetes megoldás a szódabikarbóna. Az ötlet lényege, hogy ebből a porból bőséges mennyiséget öntsön a csésze aljára.

Ezt követően ecettel habosítsa fel. Várjon néhány órát vagy akár egy éjszakán át. Végül öntsön rá forró vizet, hogy eltávolítsa a kellemetlen szagokat.