Háztartás, Tippek

Okos és leleményes: Miért tegyen egy mosogatószivacsot a mosógép mosószeres rekeszébe és a dobba?

Előfordul, hogy a ruhák mosás után is koszosak maradnak, de az okos háziasszonyok kitaláltak egy megoldást. Kiderítettük, miért tesznek mosogatószivacsot a mosógép rekeszébe.

Az edénymosáshoz használt konyhai szivacsok a mosógép mosásához is hasznosak lehetnek. A mosógép rekeszének tisztításához mindössze 1 hozzávalót kell a konyhai szivacshoz adni.

Miért kell a mosogatószivacsot a mosógép rekeszébe tenni?

Idővel a legtöbb mosógép mosogatószeres rekesze eléggé elkoszolódik, és sokan nem tisztítják rendszeresen.

Ha nem tűnik túl tisztának, akkor mindenképpen érdemes áttörölni, és ez nagyon könnyen elvégezhető két konyhai szivaccsal és egy másik hozzávalóval.

Mindössze 2 konyhai szivacsra és ecetre van szüksége a mosógépe rekeszeinek tisztításához.

Az ecettel ugyanis tényleg minden szennyeződést kitisztít a mosógépből. Tegyen egy kis ecetet a két szivacsra, és tegye őket a rekeszekbe úgy, hogy az aljához érjenek. Most még egy kis ecetet adhat hozzá, ha a szivacsok még nem áztak át eléggé. Most hagyja őket néhány percig ezekben a rekeszekben, hogy az összes szennyeződés beszívódjon, majd szinte magától feloldódjon.

Miért érdemes mosogatószivacsot dobni a mosógép dobjába?

A mosogatószivacs dobba dobásának több praktikus előnye is van:

Védi a kényes ruhákat: A szivacs segíthet megvédeni a kényes anyagokat a károsodástól a mosás során. Pufferként működik, lágyítva a ruhák és a mosógép dobja közötti súrlódást.

Jobb tisztítás: a szivacs elősegítheti a mosószer és a víz jobb eloszlását, ami javítja a mosás minőségét. Segít eltávolítani a ruhákon esetlegesen maradt foltokat és szennyeződéseket.

Szöszök és haj elleni védelme: a szivacs felszedheti a ruhákon felhalmozódó hajat, gyapjút és egyéb apró részecskéket, különösen akkor, ha a ruhákat ágyneművel vagy törölközővel együtt mossa.

Kisebb tárgyak mosása: ha apró tárgyakat, például zoknikat vagy babaruhákat mos, a szivacs segíthet megakadályozni, hogy azok a dobban vagy a lefolyórendszerben megakadjanak.

Fontos, hogy a szivacs használat előtt tiszta legyen, hogy elkerülje a ruhák további szennyeződését. Célszerű továbbá új vagy mosószer-maradékoktól vagy más vegyi anyagoktól mentes szivacsot használni, hogy elkerülje a mosás során fellépő nem kívánt reakciókat.