Háztartás, Tippek

Hogyan tartsuk frissen a kaprot: egy fontos tipp minden háziasszony számára

A háziasszonyok olyan trükköket találtak ki, amelyekkel hosszabb ideig meghosszabbíthatják a zöldségek frissességét, ezek a tippek biztosan mindenki számára hasznosak lesznek.

A kapor, mint minden zöldfűszer, olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak a szervezetünkre. Sok háziasszony adja ezt a fajta zöldet különböző ételekhez, de a fő probléma továbbra is az eltarthatósága. És bár a kapor nem túl igényes és nem igényel sok erőfeszítést, vannak bizonyos nüanszok, amelyek meghosszabbíthatják frissességének feltételeit.

Hol jobb frissen tartani a kaprot?

Mindannyian megszoktuk, hogy a fűszernövényeket, így a kaprot is, hűtőszekrényben kell tárolni. Ez egy meglehetősen jó és hatékony megoldás, mert alacsony hőmérsékleten a zöldek tovább elállnak, és nem fonnyadnak meg. De a háziasszonyok itt is kitaláltak egy trükköt, amivel tovább meghosszabbíthatják a frissességét. Összegyűjtöttünk érdekes tippeket, amelyek hasznosak lehetnek.

Hogyan kell megfelelően tárolni a kaprot a hűtőben

5 naptól egy hónapig is elállhat a hűtőszekrényben.

A kapor tárolása a hűtőszekrényben egy nedves ruhával

Ehhez a tárolási módhoz a kaprot nedves szalvétába kell csomagolni, hogy az teljesen körülölelje. Jobb, ha nagy méretű szalvétát veszünk, így biztosan elég lesz. Ebben az állapotban legfeljebb 5 napig tárolható.

A kapor tárolása a hűtőben vízben

Ez a módszer nagyon fejlett és népszerű. Ehhez egy poharat vagy befőttesüveget kell hideg vízzel tölteni, beletenni a zöldeket, az egészet műanyag zacskóval lefedni, és betenni a hűtőszekrénybe. Így a kapor tárolható, és egy hétig nem veszíti el frissességét.

A kapor tárolása a hűtőben egy befőttesüvegben

Ehhez a tárolási módhoz le kell vágni a kapor gyökereit, és egy nagy vagy közepes méretű befőttesüveget kell venni, attól függően, hogy mennyi kaporról van szó. Ezután csak dobja bele a zöldeket ebbe az üvegbe, de a végeit a tetején kell tartania. Ezután fedje le ezt az üveget egy fedéllel, és tegye a hűtőszekrénybe. Ilyen tárolás során a kapor egy teljes hónapig is eláll.