Háztartás, Technika, Tippek

Melyik háztartási cikk szakítja meg a Wi-Fi kapcsolatot: kevesen veszik észre

Van egy dolog, ami a legtöbb ember otthonában megtalálható, ami miatt a Wi-Fi jel nem lehet olyan erős.

Sokszor sokan találkozhattak már azzal a problémával, hogy a router állítólag nincs messze, de a Wi-Fi mégis gyenge. Ennek több oka is lehet. Néha azonban az ok egészen egyszerű, és egy közönséges háztartási tárgyban rejlik, amelynek a routerhez való közelsége negatívan befolyásolhatja annak működését.

Ennek a tárgynak a routertől való eltávolítása az egyik jó módszer arra, hogy javítsa a Wi-Fi minőségét

A tükrökről beszélünk, de nem kis zsebtükrökről vagy íróasztali tükrökről, hanem nagy tükrökről, amelyeket a falon helyezünk el.

Egyes nagy méretű fali tükrök befolyásolhatják a csatlakozást, mivel a tükör vékony fémrétegből áll, amely akadályozhatja a Wi-Fi jelet.

Érdemes tehát legalább egy méterre tartani a routerünket a nagy tükröktől, hogy javuljon az internet-lefedettség.

Érdekesség

A szolgáltatók képviselői elmondták, hogy 2000 felnőtt körében végeztek felmérést arról, hogy pontosan hová helyezik a routert. Kiderült, hogy sokan nem tudják, hova lehet és hova nem szabad ilyen berendezéseket elhelyezni az internet minőségének javítása érdekében.

Ötből két ember bevallja, hogy a routerét a tévé mellé vagy mögé helyezi (41 százalék). 12 százalék azt mondja, hogy a padlón hagyja, 6 százalék pedig bevallja, hogy az ágy alá teszi.