Háztartás, Tippek

Egy trükk, amivel mindössze 15 perc alatt kimoshatod a konyharuhákat!

A konyharuhák mosása sok háziasszony rémálma: nagyon gyorsan koszolódnak, és folyamatosan cserélni kell őket. A konyharuhák mosása gyakran eléggé megterhelő, és előfordulhat, hogy ki kell forralni, hogy tökéletesen tiszták legyenek. Van azonban egy másik, nagyon egyszerű módja annak, hogy tökéletesen tiszták legyenek.

Tehát mit tegyünk?

Egy nagy tálba tegyünk meleg vizet, és oldjunk fel benne három evőkanál szódabikarbónát. Adjunk hozzá egy kevés mosogatószert és egy csipet sót. Áztassa a konyharuháját ebbe az oldatban, majd 15 perc múlva öblítse ki és szárítsa meg.

Ismételje meg ezt az eljárást, ha szükséges.

Ha a konyharuhák nagyon piszkosak, keverje össze a sót a szódabikarbónával, öntse fel vízzel, tegye a konyharuhákat az oldatba, és forralja fel a vizet. Kis lángon főzzük körülbelül 10 percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 30 percig. Ezután öblítse le és szárítsa meg a konyharuhákat.

Egy másik hatékony módszert is kipróbálhat: keverjen össze egy kis fehérítőport két evőkanál sóval, és öntse fel forró vízzel. Áztassa a konyharuhákat ebben az oldatban körülbelül két órán át, majd öblítse ki vízzel vagy mossa ki a mosógépben.