Háztartás, Tippek

Egyszerű módja a tojásfehérje habverő nélküli felverésének

Kézzel kell felvernie a tojásfehérjét? A tojásfehérje kézzel történő felverése nem egyszerű… De a sikeres receptekhez elengedhetetlen, nem igaz? Megkérdeztem egy cukrászt, hogyan sikerül neki minden alkalommal jól csinálni. Elmondta a trükkjeit, hogy hogyan lehet… És elmondhatom, hogy csak az ő tanácsait kellett követnem, hogy minden receptem sikerüljön.

Hogyan verjük fel a tojásfehérjét kézzel?

Meglátja, ez a legjobb technika a kemény tojásfehérje felveréséhez konyhai robotgép nélkül.

1) Használjon nem túl friss tojásokat

Az első lépés, hogy ne túl friss tojásokat használjon. Persze, nem a poshadt vagy záptojásokra gondolunk! De nem szabad olyan tojásokat használni, amelyeket éppen csak leraktak, a csirkék.

2) Előre vegye ki a tojásokat a hűtőből

Ezután a tojások nem lehetnek túl hidegek. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy 2-3 órával korábban vegye ki őket a hűtőből. Ehhez csak egy kis szervezés kell.

Tudta, hogy nem mindenki szeretik a tojásokat a hűtőben tartani?

3) Használjon nagyon hideg edényt

Na, ezt a tanácsot a nagymamámtól tanultam. És ő nagyszerűen tudott kemény tojásfehérjét verni. A trükkje az volt, hogy a tálat és a habverőt 2 órával a receptek megkezdése előtt a hűtőbe tette. Így szépen lehűltek. A cukrásznak van egy másik technikája: jégkockákat tesz a tálba. Aztán egy másik tálat tesz rá, amelyben felveri a tojásfehérjét. A jégkockák érintkezés útján hűtik le a felső tálat. Ez gyorsabb, mint a nagymamám trükkje.

4) Használjon tiszta rozsdamentes acélból vagy üvegből készült eszközöket

Az eszközöknek tökéletesen tisztának és száraznak kell lenniük. Ez egy másik tipp, amit érdemes megjegyezni, ha kézzel szeretné a tojásfehérjét felverni. Bármilyen víz- vagy zsírmaradvány megakadályozza, hogy a tojásfehérje megemelkedjen.

Vigyázzon, a műanyag tálakban megmaradhatnak a zsír nyomai, amelyek megakadályozzák a tojásfehérje megemelkedését. Ezért a profik rozsdamentes acélból készült eszközöket használnak.

5) Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától

Ez természetesen elengedhetetlen lépés. El kell választani a fehérjét a sárgájától, hogy csak a fehérje maradjon meg. Ehhez használhat egy tojásleválasztót. De ne aggódjon! Még ha marad is egy kis sárgája a tojásfehérje között, az sem nagy baj. Attól még verhet kemény tojáshabot.

6) A tojásfehérjét körkörös mozdulatokkal verje fel

Itt kell elsajátítani a tojásfehérje felverését. A tojásfehérjét először óvatosan, kézzel, körkörös mozdulatokkal, emelő mozdulatokkal kell verni. Ezután kapcsoljon nagy sebességre, továbbra is körkörös mozdulatokkal alulról felfelé haladva.

Ne úgy verjük, mintha omlettet készítenénk. A habverővel fel kell emelnünk, hogy szellőztessük, és minél több levegőt juttassunk bele. Így lesz könnyű és habos.

A tojásfehérje most már kemény!

És ennyi, sikeresen felverte a tojásfehérjét kézzel 🙂 Még elektromos mixerre sincs szüksége ahhoz, hogy kemény tojásfehérjét készítsen! Ne verje túl sokáig, különben elveszti krémes állagát.

Honnan tudhatja, hogy mikor kell abbahagyni a verést?

Akkor hagyja abba a tojásfehérje verését, amikor homogén masszát alkot. Csúcsok fognak kialakulni, amikor felemeli a habverőt… Egy másik tipp, hogy mikor kell abbahagyni a tojásfehérje verését? Ráragad a tálra, ha fejjel lefelé fordítjuk. De legyen óvatos, biztosra kell mennie… Különben a végén a tojásfehérje a padlón végzi! De a cukrász mondott egy másik egyszerűbb trükköt is.

Egyszerűen futtassa végig egy kés pengéjét a tojásfehérjén. Ha nyomot hagy, akkor abbahagyhatja.

Mennyi időbe telik kézzel felverni a tojásfehérjét?

Emlékszem, amikor még a nagymamám csinálta. Körülbelül 5 percig tartott.

Hogyan verheti fel a tojásfehérjét habverő nélkül?

Elektromos mixer nélkül, természetesen… Nincs otthon habverő, nemhogy keverőgép? A nyaralókban mindig ez történik. Csak annyit kell tennie, hogy villával felveri a tojásfehérjét… És hogy könnyebb legyen, vegyen 2 villát. Csak annyit kell tennie, hogy a villákat egymás mellé helyezi, úgy, hogy a fogak egymásba illeszkedjenek. Ezután használja úgy, mintha igazi habverő lenne.