Háztartás, Tippek

Az érintésmentes módszer: így tisztítsa meg mikrohullámú sütőjét 3 perc alatt

A legfontosabb összetevő ahhoz, hogy ez a tisztítási módszer működjön, a citromlé.

Még ha rendszeresen mossa is a mikrohullámú sütőjét, úgy tűnhet, hogy a foltok a semmiből jönnek, és hihetetlenül nehéz eltávolítani őket.

Kitaláltak egy gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb módszert a mikrohullámú sütő tisztítására, amely kevesebb mint három percet vesz igénybe.

Szerencsére van néhány trükk, amivel a mikrohullámú sütő tisztítása gyerekjáték….. Ezek segítségével könnyedén és durva vegyszerek nélkül tisztíthatja meg a mikrohullámú sütőt.

A tisztítási módszer titka, hogy a gőz erejét használja, amely könnyen lebontja a mikrohullámú sütőt elszínező ételeket vagy zsírokat, majd egyszerűen letörölhető.

Mindössze egy szivacsra, egy üres szórófejes flakonra és néhány természetes összetevőre van szüksége, amelyek valószínűleg már megtalálhatók a konyhaszekrényben.

Hogyan kell gőzzel tisztítani a mikrohullámú sütőt?

A következőkre lesz szüksége:

Víz
citromlé
Szivacs
szórófejes flakon

A legfontosabb összetevő, hogy ez a tisztítási módszer működjön, a citromlé, amely egyszerre tisztítja, fertőtleníti és szagtalanítja a mikrohullámú sütőt.

Használhat ecetet is a mikrohullámú sütő tisztításához, mivel az ugyanolyan savas tulajdonságokkal rendelkezik, mint a citromlé, de erős szaga van, amelynek eltávolítása extra öblítést igényel, és ezért munkaigényesebb.

Kezdje azzal, hogy a szivacsot megnedvesíti, hogy minél jobban átázzon, majd helyezze a mikrohullámú sütőbe.

Töltsön meg egy üres szórófejes flakont félig vízzel, a másik felét pedig citromlével. Fújja be a mikrohullámú sütő belsejét, beleértve a tetejét, az alját és az oldalait is, a citromos-vizes keverékkel.

Ezután állítsa be a mikrohullámú sütőt körülbelül két percre, és kapcsolja be. Az idő letelte után hagyja a szivacsot a mikrohullámú sütőben, csukott ajtóval néhány percig, amíg teljesen kihűl.

Ezután nyissa ki az ajtót, és a szivaccsal törölje át a belsejét, és a foltoknak könnyen le kell jönniük.

Ugyanezzel a szivaccsal a mikrohullámú sütő külsejét is áttörölheti. Élvezze a tiszta és friss illatú mikrohullámú sütőt!.