Egészség

4 fűszer, amit a világ leghosszabb életű emberei naponta fogyasztanak

Az öt kék zónás régió arról ismert, hogy a leghosszabb életű emberek otthona. De nem csak az a tény meglepő, hogy 100 évig élnek. Még ebben a korban is egészségesek, és az agyuk is megfelelően működik.

Ez részben az étrendjüknek köszönhető.

Igyekeznek természetes élelmiszereket fogyasztani, elutasítva a mesterséges és feldolgozott élelmiszereket.

Kurkuma

A kurkuma alapvető élelmiszer Okinawán. A fűszer a közelmúltban számos tanulmány tárgyát képezte gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Erős antioxidáns, amely képes semlegesíteni a szabad gyököket. Csökkenti az olyan agyi betegségek, mint az Alzheimer-kór és a demencia, valamint csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Fekete bors

Ezt a fűszert általában a kurkumával együtt fogyasztják, mivel segít a szervezetnek könnyebben felszívni a jótékony kurkuminoidokat. De a bors önmagában is jótékony hatású. A borsban lévő aktív vegyületről kimutatták, hogy javítja a kognitív képességeket és az általános agyműködést.

Gyömbér

Ez a fűszer elősegíti az egészséges öregedést, mivel gingerolok és shogaolok néven ismert vegyületeket tartalmaz, amelyek antioxidáns hatást fejtenek ki, ami csökkenti a szervezetben a szabad gyökök okozta károsodást.

Fokhagyma

Gyakran használják az ételek ízesítésére. De ennél többről van szó. A fokhagyma természetes gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Kutatások szerint javítja az általános immunfunkciót.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.