Egészség

5 ok, amiért soha többé ne igyunk vizet egyenesen a palackból! Ezt még nem hallottam, te tudtad?

Szerintem nincs olyan ember, aki ne inná meg időnként a vizet. Lehet, hogy egyesek inkább a szénsavas vizet vagy a teát részesítik előnyben, de végül is a tiszta víz még mindig a leggyakrabban vásárolt folyadék. És így virágzik az üzlet – a szupermarketek egy vagyont keresnek a víz eladásából, gyakran megtévesztve ezzel a vásárlókat. A leggyakoribb mítosz az az állítás, hogy a palackozott víz egészségesebb, mint a csapvíz. Természetesen ez a világ számos részén igaz, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a gyártók gyakran állítják, hogy az általuk forgalmazott víz minősége jobb, mint amilyen valójában… olvass tovább!

Az is mítosz, hogy a legtöbb cég biológiailag lebomló palackokat használ. Ráadásul világszerte sok palack a szeméttelepeken végzi, …. ahol több száz évig maradnak.

Tudta, hogy az általunk vásárolt palackozott víz mintegy 25%-a egyenesen a csapból származik? Ettől eltekintve még a forrásvíz sem teljesen tiszta. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a palackozott víz nyomokban ftalátokat, rothadást, különböző típusú mikroorganizmusokat vagy benzolt tartalmazhat.
Egyes márkák ultraibolya fényt használnak a víz szűrésére, ami jelentősen megdrágítja a víz árát! A szakértők szerint akár csapvizet is ihatna – legalább olcsóbb lesz (természetesen szűrőt kell telepítenie).

A palackok gyártásához használt műanyag nemcsak a környezetre, hanem ránk, emberekre is káros. Igaz, hogy a vizes palackok olyan műanyagból készülnek, amely nem tartalmaz biszfenol A-t (egy szerves kémiai vegyület, amely felborítja a hormonháztartás egyensúlyát), de ettől még káros az egészségünkre, különösen, ha napfénynek van kitéve. Nyáron pedig mindannyian műanyag palackokból iszunk vizet…

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.