Egészség, Tippek

A húgyúti fertőzések kezelése antibiotikum mellőzésével

A húgyúti fertőzések gyakrabban fordulnak elő a nőknél, mint a férfiak között. A nők fele élete során legalább egyszer tapasztal húgyúti fertőzést. A kockázati tényezők közé tartozik a nemi élet, a vesekő vagy más húgyúti elzáródás, krónikus betegségek, a hólyagkatéterezés vagy hólyagtükrözés.

A nők estében a vizeletürítés közben tapasztalt égető szúró fájdalom általában a húgyúti fertőzés következménye. Sajnos, aki már egyszer elkapta, annál újra visszatérhet.

Az orvosok általában antibiotikum kúrát ajánlanak, de előtte érdemes kipróbálni az általunk ajánlott házi praktikák egyikét.

Szódabikarbóna:

Oldj fel negyed teáskanálnyi szódabikarbónát, másfél dl. vízben. Először fogyassz el két pohár sima vizet, majd az elkészített keveréket. A szódabikarbóna csökkenti a vizelet savasságát.

Vörösáfonyalé:

Nincs más dolgod, mint naponta meginni 3 dl. vörösáfonyalevet. A vörösáfonya megakadályozza a kórokozók megtapadását.

Fokhagyma:

Készíts fokhagyma teát. A fokhagymának erős a baktériumölő hatása. Pucolj meg néhány gerezd fokhagymát, törd össze, majd hagyd ázni öt percig forró vízben.

 

Amíg nem sikerül meggyógyulnod addig használj illatanyag mentes tusfürdőt és szappant, és kerüld a fürdőolajokat is.

Ha szeretnél az oldal fejlődéséhez és sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.