Egészség, Tippek

Az egészségügyi világszervezet ajánlásával! 5 gyógyhatás egyetlen magban!

A tökmag már régóta értékes ásványi anyag és cink forrásként szolgál a természetes gyógyászatban és az egyik legjobb módja a tápanyagok pótlásának. Kutatások kimutatták, hogy a tökmag fogyasztásával maximalizálható a cink mennyisége szervezetünkben és bár a héjban is található kisebb mértékben, de hántolva, natúran fogyasztva a leghatékonyabb. Ezen kívül hasznos E-vitamin forrás és olajos mivoltából adódóan jobban hasznosul.

A tökmag egészségügyi előnyei

Antioxidáns – változatos antioxidáns keverék található benne mely más élelmiszerben ilyen mértékben nem áll fenn.

Ásványi anyag bomba – Rendkívül jó forrása a különböző ásványi anyagoknak, mint foszfor, magnézium, mangán, réz, cink és vas. Vashiány esetén nagyon javasolt.

Megelőzi és kezeli a cukorbetegséget – a legújabb laboratóriumi kutatások szerint az őrölt tökmag, a tökmag kivonat és a tökmagolaj, javítja az inzulin szabályozást diabéteszes állatokban és megakadályozza a nem kívánt következményeit. Csökkent az oxidatív stresszt, mely kulcsszerepet játszik diabéteszes állatokban.

Antimikrobiális – a tökmag, kivonatai és olaja antibakteriális, gomba és vírusellenes tulajdonságokkal bír

Rák kialakulásának megelőzése – az oxidatív stressz közismerten szerepet játszik egyes daganatok kialakulásában. A tökmag egyedülálló antioxidáns tápanyagai csökkentik ezek kockázatát és kiemelkedő a prosztatarák leküzdésében.

  • A tökmagolaj és kivonatai jótékonyan hatnak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteire is.
  • Javítja a látást
  • Immunerősítő
  • Antidepresszáns


Álmatlanság leküzdésére lefekvés előtt együnk egy kis maréknyi magot.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.