Párkapcsolat

Honnan tudod, hogy utál az anyósod?

1. Úgy bókol, hogy közben becsmérel. „Jól áll ez a piros ruha, ügyesen elrejti a combjaidat.”

2. Motyog valamit az orra alatt, de csak akkor, ha nincs ott más. „Na persze én megmondtam, de mindegy”

3. Ajándékot vesz neked, amivel „helyre tudod hozni a hiányosságodat”. pl egy arckrémet, „tudod a kis ráncokra itt a szemed körül”…

4. Elfelejt meghívni a családi eseményekre. „hát persze drágám szeretettel várunk”. Úgyis ott leszel, tudja jól, a cél csak, hogy érezd nem szívesen látnak.

5. Sosincs rólad fotó a családi fényképek között. „Ezt a képet még korábban raktuk ide.” ja tavaly? akkor nem tudom…, valahogy lemaradtál, lehet, hogy nem voltál ott.?”

6. Folyamatosan bátorít olyan dolgokban, amikor bizonytalan vagy önmagadban. Mindezt úgy teszi, hogy a bizonytalanságod tovább erősödjön. „tudom, hogy sok nagyszerű könyvelő és könyvelőcég van a piacon, akik jobbak, olcsóbbak és nagyobb kapacitással, kapcsolatokkal rendelkeznek, mint te, de te úgyis megoldod. Biztos lesz valaki, aki téged is megbíz és nem fogsz éhen halni”

7. Mindig lelkesen felemlegeti a gyermeke korábbi exét. Különösen a gyerekének, ha te nem hallod. „Hát igen, volt valaki, aki másképp csinálta, csak ugye…! te elengedted. Szerintem még mindig nem lenne késő…, de persze én nem akarok beleszólni.”

8. Gyakran kezd úgy mondatot; „én nem akarok beleszólni.” Majd beleszól, és a véleménye, – bárhogy is csavarja – szögegyenest ellentétes a tiéddel.

9. Amiben lehet aláássa a képességeidet, különösen, ha van egy gyereked. „Amikor Dávid kicsi volt én soha sem engedtem, hogy kiabáljon velem”

10. Ócsárolja az eredményeidet. „nem tudom tényleg olyan jó-e, mint mondjátok, nekem kicsit laposnak tűnik, de persze én ehhez nem értek.”

11. Elkotyog „véletlenül” dolgokat, amiket a párod rólad mondott.

12. Ha csak lehet túltesz rajtad és kritizál. „Ehhez a raguhoz nem szoktak ilyen fűszert rakni, hanem azt a másikat. Ettől van ez a savanykás íze, de nem baj, majd megesszük. Amúgy én nem is vagyok annyira éhes. Apuka?”

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.