Egészség, Tippek

Mi történik napi egy teáskanálnyi kurkumától? EZT MINDENFÉLEKÉPPEN PRÓBÁLD KI!

A kurkumában található erős sárga festékanyag, az úgynevezett kurkumin egy erős antioxidáns anyag, amely hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes antikarcinogén, antivirális vírusölő, immunerősítő, antimikrobás és antibakteriális vegyület. Napi egy teáskanálnyi kurkuma, megszabadít a fájdalmaktól, eltávolítja a káros baktériumokat, megszabadít gyulladásoktól, káros anyagoktól, tumortól és megvéd sok más bajtól is. Indiában 2500 éve használják, dicsérik, mint színezőanyagot, fűszert és gyógyszert is.

Mára bebizonyosodott, hogy hat a rákos megbetegedésekre és az Alzheimer-kór kezelését is segíti, valamint csökkenti ezek rizikófaktorát. Ezen kívül javítja és serkenti az emésztést, javítja az epe, máj munkáját, segíti a bélgázok csökkentését.
Összefoglalva érdemes tehát a napi étkezési szokásainkhoz szoktatni a kurkuma használatát és napi 1-1 teáskanálnyit elkeverni ételeinkben, italainkban, megszórni és színezni vele amit lehet.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük