Szépség

Mire jó a rizsvíz?

A rizsvíz tisztítja a bőrt A rizsvíz olyan vitaminokat tartalmaz, mint a B, C, E, valamint ásványi anyagokat. Ez az összetétel csökkenti a pórusokat, puhítja a bőrt és világosítja azt. És mellesleg egy ilyen varázslatos főzet védelmet nyújt a bőrnek a nap ellen. A híres ázsiai recept az Öné. A bőr tisztításához szüksége lesz egy kis fehér rizsre és csapvízre.

1) Öblítsen le fél csésze rizst, hogy eltávolítsa a port és a szennyeződéseket.

2) Tegye a rizst egy zománcozott tálba, öntse rá a vizet, és hagyja állni 15 percig. Ez idő alatt a vitaminok és ásványi anyagok beszivárognak a vízbe. Ez hatékony bőrtisztító lesz.

3) Ha letelt a 15 perc, öntse a vizet egy tiszta tálba. A rizst nem szabad kidobni, felhasználható főzéshez. A rizsvízzel mossa meg az arcát. Vigye fel az arcára, és 1 percig enyhén masszírozza be. Ez minden! Csak egy használat, és biztosan észreveszi bőre, puhaságát és fiatalosságát.

A rizsvizet légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben kell tárolni, legfeljebb 5 napig.

Rizsvíz a fogyáshoz

A rizsvizet másképp kell elkészíteni, ha fogyni szeretne. Szükséged lesz egy rizslevesre.
Egyszerűen öntsön sokkal több vizet, amikor legközelebb rizst főz. Az így kapott rizsleves az, amire szüksége van. Ez a legegyszerűbb módja az elkészítésének, bár maguk az ázsiaiak ezt sokkal munkaigényesebb módon készítik el. A fogyás érdekében a rizslevest reggelire és napközben is érdemes fogyasztani, mint energiadúsító, gyógyító tonikot.

Ázsiai rizsvíz recept a fogyáshoz

1) Öntsünk 1 csésze rizst 4-7 csésze vízbe.

2) Főzzük vagy 2-4 órán át alacsony nyílt lángon.

3) Igya a főtt levet egész nap, kevés sóval ajánlott. Egészen jelentősen csökkentheti a kalóriabevitelt, ha napi egy étkezést rizslevessel helyettesít. Egy étkezés körülbelül 650 kalóriának felel meg, míg egy csésze mindössze 150 kalóriát tartalmaz.

Ezzel a kalóriacsökkentéssel akár heti 1 kg súlytöbblet is könnyen leadható.

Erjesztett rizsvíz

Az erjesztett rizsvíz az alvadt rizsleves. A kezdődő erjesztett rizsvíz íze enyhén savanyú. Sokkal gazdagabb tápértékben, mivel antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, E-vitaminnal és enzimekkel rendelkezik. Ez az összetétel lehetővé teszi, hogy a rizsvizet gyógyító és fiatalító termékként használjuk a bőr számára: gyógyítja a hegeket, pattanásokat, csökkenti a ráncokat, enyhíti a gyulladást, ragyogóvá teszi a bőrt.

Rizsvíz a hajra

Ez a rizsvíz recept egyébként a hajának is jót tehet. Ha rizsvízzel mossa vagy öblíti a haját, puha és fényes lesz, anélkül, hogy drága szalonkezelésekre lenne szüksége.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.