Egészség, Tippek

Soha ne dobd el a gyümölcsök héját! Így használd megfelelően

A gyümölcsök és zöldségek héja számos betegség természetes gyógymódjaként használható. Gyakran bűntudat nélkül dobjuk ki a kivi, a burgonya, a banán, az alma és a narancs héját. Meg fog lepődni, amikor meghallja, hogy ezeknek a gyümölcsöknek a héja esetenként több vitamint tartalmaz, mint maga a gyümölcs!

Tudta, hogy a gyümölcsök héját fel tudja használni a szépsége és az egészsége megőrzésére? Olvassa el és derítse ki, hogyan kell helyesen használni ezeknek a csodálatos gyümölcsök héját:

A banán héja

Banánhéj a természetes egészségügyi sebtapasz. Vérzéscsökkentő hatása miatt jól használható vérző sebekre. Banánhéjak alkalmazhatók a horzsolásokra és zúzódásokra. Hasznosak továbbá a duzzanat enyhítésére, valamint a szemölcsök eltávolítására, és természetes nyaki és arcradírként is alkalmazhatók.

A kivi héja

A kivi héja háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint maga a gyümölcs. Rákellenes, gyulladáscsökkentő és anti-allergén tulajdonságokkal is rendelkezik. Ha úgy dönt, hogy felhasználja illetve héjastól eszi meg a kivit, alaposan mossa meg a gyümölcsöt előtte.

A tök héja

A tökök héja sok cinket tartalmaz és kiváló védelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Ezáltal a sütőtök héja kiválóan felhasználható az egészség fenntartására, a gombás fertőzések és paraziták ellen. Karotint is tartalmaz, amely megakadályozza a szem betegségét. Ha megsütjük a tököt nyugodtan megehetjük a héját is. Figyelem! Ha a tök húsa keserű akkor ne együk meg, mérgező lehet.

A gránátalma héja

A gránátalma kérge több mint 20% tannint tartalmaz, ezáltal természetes segítség hasmenés esetén. A gránátalma alaposan mossuk meg, majd a héját hagyjuk kiszáradni, legalább 2 hétig. Ezután a héjhoz adjunk forrásban lévő 2 dl vizet úgy, mint egy teához és igyuk meg. Mézzel ízesíthető. Egy átlagos gránátalma héjból hozzávetőleg 4 x 2 dl tea készíthető. Az elkészült tea hasmenés, bélfertőzések, paraziták és egyéb bélpanaszokra használhatók.

Szőlő héj

Semmiképp ne köpjük ki a héját! A piros szőlő héja resveratrolt tartalmaz, ami egy öregedésgátló csúcs-csodaszer. Van, aki még szárítva is fogyasztja a szőlőt és nem véletlen, hogy a mazsolát is sokan szeretik. A kutatások szerint a resveratrol felgyorsítja az enzimek működését az izomszövetekben, ezzel lelassítja az öregedés folyamatát.

A gyümölcsök mellett sok zöldség héja is ehető. Ezekről itt olvashat.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.