Válassza ki az alábbi receptek közül azt, amelyik a legjobban megfelel, és próbálja meg rendszeresen használni, mint „vitaminkiegészítőt” a szervezet számára.
A hemoglobinszint a következő termékekkel is növelhető:
korpa, búzakása, sárgabarack, kajszibarack, sárgabarack, keserű csokoládé, zöld alma, gabonakenyér, cékla, hüvelyesek, mandula, gránátalma, szilva, mazsola, borsó, paradicsomlé, kelbimbó, brokkolicsíra, mogyoróvaj, zabpehely, ananász (konzerv is).
Mindezek az élelmiszerek vasban gazdagok, ami növeli a hemoglobinszintet. A fenti termékek közül pedig sokan vastartalmukban a húshoz hasonlíthatók.
Speciális receptek a hemoglobin növelésére
Az alábbi receptek közül válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel, és próbálja meg rendszeresen fogyasztani, mint „vitaminpótlékot” a szervezet számára.
Egy pohár diót és egy pohár nyers hajdinalisztet őröljön meg, adjon hozzá egy pohár mézet, keverje össze az egészet, fogyasszon naponta egy evőkanállal.
Dió, sárgabarack, méz, mazsola – mindez 1:1 arányban – őrölje meg és keverje össze alaposan, egyen meg naponta 1-3 evőkanállal (az egyik legjobb recept nemcsak a hemoglobinszint emelésére, hanem a szervezet szükséges vitaminokkal való ellátására is).
Őröljön meg 1 csésze aszalt szilvát, sárgabarackot, diót, mazsolát, adjon hozzá mézet, adjon hozzá 1-2 citromot héjával együtt, fogyasszon naponta 1-3 evőkanállal.
100 ml frissen préselt céklalé, 100 ml sárgarépalé, keverjük össze és igyuk meg (2 nap alatt szó szerint emeli a hemoglobint).
1/2 csésze almalé, 1/4 csésze céklalé és 1/4 csésze sárgarépalé, keverjük össze és igyuk naponta 1-2 alkalommal.
1/2 csésze frissen facsart almalé, 1/2 csésze áfonya, 1 evőkanál frissen facsart céklalé, keverjük össze és igyuk.
Nyers hajdinaliszt 1/2 csésze, öblítsük le, öntsünk rá 1 csésze kefirt és hagyjuk állni egy éjszakán át, reggelre kész a kása, fogyasztható.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.