Háztartás, Tippek

Keverd össze a 3 hozzávalót és fújd be – a kis vérszívók távol maradnak!

A szúnyogok leginkább májusban jelennek meg, és június végén és július elején a legaktívabbak. A tavasz és a nyár nagy részében pusztítást végeznek azokon, akik szeretik az estéiket a szabadban tölteni. Tudja meg, hogyan készíthet házilag szúnyogirtó spray-t.

A szúnyogok zümmögése idegesítő és a csípések viszketnek. Ezek az apró vérszívók reggel (6 és 9 óra között) és este (18 és 21 óra között) a legaktívabbak. Vonzza őket az emberi izzadságszag, a megemelkedett testhőmérséklet, az alkoholszag és a sötét színek. A 0-s vércsoportú emberek, valamint a terhes nők a legveszélyeztetettebbek. Íme, mit tehet, hogy megvédje magát ezektől a rovaroktól, és elkerülje a csípéseket és az ezzel járó viszkető hólyagokat a testén. Egy egyszerű házi készítésű szúnyogspray megakadályozza, hogy a szúnyogok észrevegyék.

Miért érdemes házi szúnyogriasztó spray-t készíteni?

A boltokban sokféle szúnyogriasztó szert találhat. A legtöbbjük azonban olyan vegyi anyagokon alapul, amelyek allergiás reakciókat vagy káros egészségügyi hatásokat okozhatnak. A házi készítésű szúnyogriasztó spray-k egyszerű és teljesen természetes összetételűek. Ezért allergiamentesek és biztonságosak. Ezeket a spray-ket használhatja minden alkalommal, amikor este elhagyja a házat, vagy amikor éjszaka felriad a zümmögő rovaroktól. Ez az egyszerű készítmény nagyon hatékony, mert szúnyogriasztó illatanyagot használ.

Hogyan készítsünk házilag szúnyogriasztó spray-t?

1- Töltsünk 1 csésze alkoholt egy csavaros tetejű üvegbe.
2- Tegyünk bele 100 g szegfűszeget.
3- Csavarja rá az üveg fedelét, és tegye félre 4 napra. Ez idő alatt naponta kétszer rázza meg, hogy a tartalom összekeveredjen.
4- Az előírt idő végén szűrje le a készítményt.
5- Adjon a leszűrt folyadékhoz 4 evőkanál babaolajat.
6- Keverje össze az összetevőket, és öntse a keveréket szórófejes flakonba.
7- Minden használat előtt rázza fel a flakont, hogy az összetevők ismét összekeveredjenek.
8- Fújja a keveréket a bőrére, és a szúnyogok messziről elkerülik majd.

Milyen más illatok taszítják a szúnyogokat?

Ezt a tudást felhasználhatja arra, hogy megfelelő növényeket vagy illóolajos gyertyát helyezzen el az ablakok közelében. Ez elriasztja a szúnyogokat. A szúnyogokat taszítja a citromfű (amely a legyekre és a szúnyogokra is hat), a cédrus, a fahéj, a bazsalikom, a kakukkfű, a borsmenta, a geránium, a citromos eukaliptusz.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.